Actualitate

(Video) Primele imagini cu sculpturile de mari dimensiuni, aproape de forma finală. Cum poți face o vizită în atelierul artiștilor

Lucrările în metal și marmură, de mari dimensiuni, care vor apărea în municipiul Buzău, sunt aproape gata. Artiștii, români și străini, care au fost selectați în cadrul primei ediții a Simpozionul Internațional de Sculptură BISS 2022 au muncit din greu în ultimele săptămâni așa că sculpturile admirate inițial pe hârtie acum pot fi văzute aproape de forma finală.

Curioșii care vor să vadă lucrările impresionante înainte de a fi expuse în oraș o pot face chiar în atelierul artiștilor amenajat la o importantă fabrică din Zona Industrială. De altfel, sculptorii  au anunțat că astăzi, 23 iulie, este ultima zi în care aceștia pot fi văzuți în timp ce lucrează și îi așteaptă pe cei care vor să cunoască mai mult din tainele acestei arte.

” Sâmbătă 23 iulie 2022, ultima zi când putem fi vizitați la lucru în cadrul fabricii Rotec. Traseu organizat gratuit cu primul autobuz complet electric, cu plecare din fața Crângului la orele: 10.00, 14.00, 17.00”, a scris, pe Facebook, Bogdan Adrian Lefter.

În total, prima ediție a Simpozionul Internațional de Sculptură BISS 2022 a selectat zece opere care în ultimele săptămâni au fost realizate de artiștii premiați. Iată primele imagini video din atelierul amenajat în Zona Industrială.

Toate lucrările au o temă centrală, respectiv Memoria Apei, astfel că formele sculpturale pe care artiștii le-au ales pentru lucrările lor reflectă această temă, dar vor creiona și istoria, tradițiile și frumusețile Buzăului.

Mai multe detalii despre Simpozionul Internațional de Sculptură BISS 2022 puteți citi aici.