Actualitate POLITICĂ

Vara epistolelor. Schimb de mesaje între Avrămescu și Toma, pe tema referendumului

Tema referendumului privind alipirea comunei Țintești de orașul Buzăul smulge încă reacții de pe scena politică buzoiană. După ce rând pe rând și-au exprimat opțiunile și părerile membrii ai partidelor Puterii și ai Opoziției, astăzi a venit rândul liderului PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu,  să spună, argumentându-și poziția, ce crede despre acțiunea inițiată de primarul Constantin Toma, acțiune care îi va aduce (sau nu) la urne pe buzoieni pe 26 septembrie.

Într-o postare pe Facebook, liderul PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, scrie că unirea Buzăului cu Ținteștiul este ”o temă falsă”, un ”praf în ochi de tip psd-ist”, o ”abordare inițiată de administrație, fără perspectivă, nesustenabilă”.  În favoarea poziției sale, Avrămescu anunță că l-a întrebat, în scris, oficial, pe primarul Toma, dându-i astfel ocazia să argumenteze și să-și facă proiectul cunoscut,  care este scopul referendumului și, mai ales, care este strategia pe care vrea să o urmeze pentru a-și duce la bun sfârșit acțiunea:    

”Răspunsul lui Toma este însă sfidător, evaziv, dar cel mai grav, este că Toma trimite un răspuns care denotă NECUNOAȘTEREA administrației publice locale, NECUNOAȘTEREA legislației în vigoare. În plus, această necunoaștere este mai nou susținută și de colegul de partid al dlui Toma, Marcel Ciolacu, care, ca prin minune, și-a amintit de Buzău și de buzoieni după ce s-a așezat confortabil pe scaunul de deputat obținut cu votul oamenilor din Buzău.

Revenind… care este motivul pentru care municipiul Buzău trebuie să fie mare? Poate pentru că așa vrea “descălecătorul” Toma, care probabil, când era mic visa să cucerească teritorii?

Unim Buzăul de Tintești pentru un municipiu mai mare, cu gropi mai multe, cu bălării mai multe, cu administrație și mai mare și mai slabă?

Domnilor Ciolacu&Toma, municipalitatea are nevoie de foarte multe investiții pentru ca oamenii să trăiască decent. Insistența dumneavoastră nu face altceva decât să creeze un precedent periculos pentru structura administrativă a întregii țări.

PSD susține desființarea comunelor în contextul în care nu are date, statistici sau analize de impact, absolut niciun argument care să motiveze un asemenea “cutremur” administrativ.”, scrie Avrămescu, atașand și răspunsurile pe care primarul Toma i le-a oferit, de asemenea, în scris:

Liderul liberalilor buzoieni își încheie postarea opinând că:

”Unirea cu Ținteștiul este o falsă temă, un “praf în ochi” de tip psd-ist, o abordare inutilă de administrație, fără perspectivă, nesustenabilă. Referendumul nu este o soluție pentru dezvoltarea reală a municipalității. (..)Dezvoltarea Buzăului pentru care “nu a fost niciodată momentul” nu a fost împiedicată din cauza “neunirii” cu Ținteștiul, ci din cauza unei administrații slabe, lipsite total de viziune administrative”.

Referendumul pentru unirea comunei Țintești de municipiul Buzău, acțiune inițiată de primarul Constantin Toma, va avea loc pe 26 septembrie.