Actualitate Economie

Vești proaste de pe piața forței de muncă. Unul dintre cei mai mari angajatori din municipiu închide fabrica din Buzău

Foto cu caracter ilustrativ

Toamna vine cu vești dintre cele mai proaste pentru sute de persoane din Buzău. Unul dintre marii angajatori din municipiul reședință de județ urmează să închidă punctul de lucru deschis în urmă cu circa 2 ani. Cu alte cuvinte, peste 400 de persoane sunt vizate de concedieri, astfel că în doar câteva luni vor rămâne fără un loc de muncă.

Surse șansanews.ro anunță că Yazaki, societatea care produce componente pentru industria auto, este hotărâtă să renunțe la afacerile derulate în municipiul Buzău. Problemele ar fi apărut, spun aceleași surse, odată cu scăderea semnificativă a numărului comenzilor. În acest context, reprezentanții grupului ar fi decis închiderea fabricii de la Buzău.

Astfel, spun sursele șansanews.ro, se va trece la disponibilizarea tuturor angajaților societății de la Buzău. În această perioadă sunt urmați pașii necesari, astfel încât până la finele anului societatea să fie închisă, iar cei peste 400 de angajați disponibilizați.

Prezența producătorului de cablaje pentru industria auto la Buzău a fost anunțată de autorități în urmă cu circa 2 ani. Grupul, care opera deja în alte județe ale țării, a amenajat fabrica din Buzău pe Șoseaua Spătarului, fiind angajate peste 400 de persoane. Detalii AICI.