Divertisment

Viața Anastasiei Lazariuc, descrisă ca o telenovelă într-o carte care îi este dedicată

Muzica artistei auzite la radio Focus Fm mângâie suflete, dar viața Anastasiei Lazariuc poate fi oricând scenariu de telenovelă. Misterioasă și discretă, solista a devenit subiectul unei cărți care dezvăluie multe secrete din trecutul ei, printre acestea și povestea de dragoste pe care a trăit-o cu Gheorghe Crigănuță, tatăl Ilenei Lazariuc. Bărbatul s-a stins din viață în 2013, dar au rămas poze, amintiri și regrete despre care Anastasia povestește, cu resemnare și nostalgie în această carte. Povestea celor doi se aseamănă cu cea dintre Romeo şi Julieta.

Părinții Ilenei Lazariuc au fost colegi la școală, în satul Băcioi, din Republica Moldova. La vârsta de 14 ani, Anastasia a rămas fără tată, cerându-i directorului școlii un loc de muncă, pentru a-și ajuta mama. Ulterior, l-a cunoscut pe tatăl copiilor săi, cu care a trăit o poveste de dragoste ca-n filme. Când și-a început cariera artistică, Gheorghe Crigănuță a fost mereu alături de ea, iar când era pe scenă, Anastasia cânta pentru iubitul ei. Artista era preocupată de cariera sa și nu se gândea la căsătorie, așa cum o făcea Ghiță. Cu toate astea, într-o zi de octombrie, în anul 1975, cei doi au decis să se căsătorească.

”Privighetoarea din vis” este volumul scris de autoarea Elena Răileanu despre viața și activitatea artistică a interpretei Anastasia Lazariuc, de peste Prut. În carte descoperim, surpriză, că bunicul și părinții ei au fost români, dar s-au mutat în Basarabia. Autoarea relatează despre suferințele copilăriei, despre primii pași în muzică ai Anastasiei, cum a ajuns să devină cunoscută, dar și despre căsătoria cu Gheorghe Crigănuță, problemele acestuia cu alcoolul și divorțul. Cartea se găsește în Republica Moldova, dar câteva volume au sosit și la București.