Actualitate

(VIDEO) Autobuzele cu navetiști, adulți și elevi, pline ochi la orele prânzului. Sunt mereu probleme pe această rută!

După ce Șansa News a publicat un material despre aglomerația din autobuzele buzoiene, am primit la redacție mai multe imagini, inclusiv video, transmise de buzoieni. Oamenii s-au hotărât să ne trimită imagini pentru că, spun ei, nu este normal să se circule în astfel de condiții și, în plus, este foarte periculos.

Autobuzele au devenit adevărate conserve pe roți mai ales după ce a început școala. Se ajunge la supraîncărcarea mijloacelor de transport în comun pentru că nimeni nu vrea să întârzie și nu e dispus să aştepte următoarea maşină. Vina pentru această situație le aparține, în egală măsură, și conducătorilor auto, care nu ar trebui să permită accesul călătorilor în număr mai mare decât cel al locurilor din mijlocul de transport.

Deși polițiștii desfășoară activități care să prevină astfel de situații, iată că șoferii riscă în continuare să transporte mai mulți oameni decât ar fi cazul. Un exemplu este traseul Săpoca- Mărăcineni-Buzău, același despre care Șansa News a scris anterior. La ora 12.20 autobuzul era plin în zona Mărăcineni.

Polițiștii desfășoară campanii și în mediul online, iar la nivel național au fost descoperite numeroase nereguli. Într-o postare a Poliției Române este descris un caz de-a dreptul incredibil: un microbuz transporta 36 de persoane, deși avea 19 locuri.