Actualitate

(VIDEO) Bătaie în plină stradă, între două eleve, încurajată de colegi

UPDATE: Cele două fete implicate în conflictul se seara trecută, din apropierea Școlii 11, au fost identificate. Este vorba despre două adolescente de 13 ani. Fetele sunt eleve ale Școlii nr. 11, în clasa a VI-a. Ele nu sunt colege de clasă, ci învață în clase diferite. Chiar și așa, potrivit unor surse între cele două tinere, în ultima perioadă, au tot fost momente tensionate, din diverse motive. Totul a culminat seara  trecută, când au terminat cursurile. În jurul orei 19:45, cele două fete s-au întâlnit pe stradă și s-au luat la bătaie.

Din primele date, părinții fetelor ar fi declarat că nu ar dori să depună plângere.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Imagini incredibile care surprind conflictul dintre două adolescente au apărut în spațiul public. Primele informații, neconfirmate deocamdată, arată că cele două adolescente, la fel ca și grupul de minori din jur, sunt din rândul elevilor Școlii generale numărul 11 din Buzău. După toate probabilitățile, conflictul a avut loc ieri după-amiază, după ieșirea de la cursuri. Zona în care s-a desfășurat altercația este la câteva sute de metri de localul școlii, în apropierea unei grădinițe. Ceea ce surprinde este faptul că bătaia , surprinsă pe filmarea de mai jos, nu este oprită de intervenția niciunui adult, deși la ora ieșirii de la cursuri numeroși părinți merg să își ia copiii de la școală și să-i însoțească în drumul către casă.

Contactată telefonic, miercuri dimineață, conducerea Școlii generale numărul 11 din Buzău a confirmat că este în derulare o anchetă cu privire la incident. Directorul Livia Monica Mărculescu a declarat pentru șansanews.ro că incidentul i-a fost adus la cunoștință de polițiștii care au venit în școală, în această dimineață, în jurul orei 9.00. Aceeași sursă a menționat că fiind vorba despre un incident consumat în afara școlii, regulamentul nu permite sancționarea faptelor, dar că se va interveni prin consilierea adolescenților implicați și a familiilor acestora.

Biroul de Presă al IPJ Buzău a confirmat derularea unei cercetări ca urmare a autosesizării după apariția imaginilor în spațiul public. Filmarea circulă pe o rețea de socializare, dar a ajuns și la jurnaliști, fiind transmisă de părinți siderați că un asttfel de eveniment a fost posibil în stradă, sub privirile trecătorilor.

Polițiștii urmează să identifice cele două minore care se lovesc reciproc, dar și pe ceilalți tineri din grupul care asistă la aceste scene. Tot ancheta va stabili ora și locul în care s-a produs conflictul, precum și motivele.