Actualitate POLITICĂ

(VIDEO) Campania de strângere de semnături pentru testarea legumelor, aproape de final. Listele cu semnături ajung în Consiliul Local Municipal

Buzoienii vor să știe ce cumpără din piață și dacă legumele pe care le pun pe masă sunt sănătoase, bune de consum. Circa 4 000 de persoane au răspuns campaniei de strângere de semnături pentru testarea legumelor de pe tarabele din piețe, inițiată de senatorul PNL Vlad Mircea Pufu. Buzoienii și-au exprimat acordul pentru prelevarea de probe din marfa de pe tarabe și analizarea acestora, pentru a fi siguri că roșiile, castraveții și ardeii pe care îi cumpără nu sunt tratați excesiv cu substanțe chimice.

Așa cum a anunțat încă de la debutul campaniei senatorul PNL, Vlad Mircea Pufu, toate listele cu semnături vor fi strânse și prezentate de consilierii locali municipali ai PNL în miniparlamentul local. Dorința buzoienilor va fi expusă Consiliului Local Municipal la finele acestei luni, a anunțat parlamentarul buzoian, la Focus Tv. Senatorul PNL a explicat că, pornind de la rezultatul campaniei, care arată negru pe alb că buzoienii vor să știe cât de sigure sunt legumele pe care le consumă, autoritățile locale, toți factorii cu putere de decizie în acest caz, ar trebui să caute cele mai bune soluții pentru testarea legumelor și să fie inițiat un proiect de hotărâre în Consiliul Local Municipal.

În cazul în care majoritatea din CLM, formată din aleși PSD, va respinge inițiativa, liberalii buzoieni nu vor abandona proiectul. Din contră, se va regăsi pe lista proiectelor cu care candidații PNL se vor prezenta în fața buzoienilor la alegerile de anul viitor.

Senatorul Vlad Mircea Pufu dă asigurări că aleșii PNL se vor lupta ca proiectul testării legumelor din piețe să fie pus în practică. Asta deși reacțiile din ultimele luni au arătat clar că majoritatea absolută din CLM nu agrează această propunere.

Campania de strângere de semnături pentru testarea legumelor în piețe a fost demarată la începutul lunii iulie. Câteva mii de buzoieni s-au prezentat la corturile amplasate de liberalii buzoieni în mai multe cartiere ale orașului, semnând pentru ca acest proiect să se concretizeze. După câteva săptămâni, însă, liberalii nu au mai primit acordul Primăriei Buzău pentru a amplasa corturile în municipiu. Strângerea de semnături a continuat, prin campanii din ușă în ușă, dar și discuții pe stradă, cu cetățenii.