Actualitate POLITICĂ

(VIDEO) Care va fi strategia PNL Buzău la alegerile locale. S-a stabilit cine va deschide listele cu consilieri

Peste doar un an, vom fi chemați cu toții la urne pentru a ne alege viitorii primari, președinți de consilii județene și consilieri. Tot anul viitor sunt programate și alegerile parlamentare. Astfel, cu două rânduri de alegeri, 2024 va fi un an extrem de important pentru clasa politică.

La Buzău, PNL este în toiul pregătirilor pentru scrutinele de anul viitor. Se fac sondaje, se caută cei mai buni candidați, astfel încât atât în municipiul Buzău, dar și în restul județului, lista consilierilor locali și județeni să cuprindă cei mai buni candidați, profesioniști, care să vină cu proiecte pentru buzoieni și să se lupte pentru dezvoltarea fiecărei localități în parte.

Invitat în platoul Focus Tv, președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, a subliniat că lista candidaților la alegerile locale de anul viitor, cel puțin în municipiu și pentru Consiliul Județean, începe să prindă contur. Însă, în continuare se fac analize pentru completarea listei. Un lucru este cert, a anunțat liderul PNL Buzău, listele cu candidații PNL la alegerile locale vor fi deschise de tineri și reprezentante ale sexului frumos.

În ultima perioadă, liderul PNL Buzău s-a arătat de mai multe ori nemulțumit de modul în care au fost întocmite, la alegerile din 2020, listele cu candidați pentru Consiliul Județean, în contextul unei slabe activități a aleșilor județeni. Mai mult, au fost perioade în care unii consilieri județeni au fost acuzați că au acționat contrar poziției stabilite la vârful partidului. În ultima perioadă, însă, situația pare să se fi schimbat în tabăra consilierilor județeni PNL.