Actualitate

(VIDEO) Cârnații de Pleșcoi ajung la DNA. Anchete peste anchete în cazul ploconului trimis de Spitalul Săpoca la Ministerul Sănătății

Deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, a depus astăzi o sesizare la Direcția Națională Anticorupție în cazul acuzațiilor privind sacoșele cu cârnați de Pleșcoi, ce ar fi fost trimise de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca la Ministerul Sănătății. S-a întâmplat chiar în ziua în care urmau să fie prezentate documente privind o evaluare a conducerii unității, dar urma să se ia în discuție și o nouă organigramă pentru spitalul buzoian.

Informațiile au fost prezentate, în exclusivitate, săptămâna trecută, de jurnaliștii de la Europa Liberă. Potrivit acestora, un avertizor de integritate din spitalul de la Săpoca a filmat și fotografiat, pas cu pas, cum sacoșele cu cârnați au plecat de la spital la minister în data de 23 mai. Mașina spitalului este filmată inclusiv în fața ministerului. În timp ce sindicaliștii SANITAS protestau în fața instituției, directoarea economică a Spitalului Săpoca și șoferul care a condus mașina unității, au intrat cu mai multe sacoșe în minister.

În plângerea înaintată astăzi la DNA de parlamentarul de Buzău, acesta susține că instituția ar fi trebuit să organizeze un flagrant, dat fiind că procurorii anticorupție au fost sesizați de avertizorul de integritate, printr-un email. Ungureanu crede că ar trebui să urmeze și o anchetă internă la Direcția Națională Anticorupție în acest caz.

”Ce s-a întâmplat cu acele pungi? Unde au ajuns? Ne vom clarifica după ce procurorii își vor face treaba. Din punctul meu de vedere, procurorii ar fi trebuit să se fi autosesizat, mai ales că avertizoarea de integritate mi-a mărturisit că a trimis detalii cu numărul mașinii Spitalului Săpoca, care a venit cu șpăgile către Ministerul Sănătății, deci procurorii primiseră un mail în acest sens. Trebuie să aflăm dintr-o anchetă internă dacă DNA s-a considerat sesizată de această avertizoare de integritate”, a declarat deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, în fața sediului DNA.

De altfel, și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat ieri verificări privind acuzațiile din acest caz.

”Toată această poveste legată de cârnații de Pleșcoi care ar fi intrat în Ministerul Sănătății trebuie investigată și o vom face. Discutăm de o afirmație a cuiva, ea trebuie probată, și dacă este probată bineînțeles că avem mecanismele să o sancționăm sau să o raportăm instituțiilor competente. Eu nu am în momentul de față nici un element legat de așa ceva, eu eram plecat din țară când s-a întâmplat. Am văzut la televizor imagini, erau niște pungi introduse de cineva, conținutul pungilor îmi este necunoscut”, a declarat, la Digi 24, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.  

Șansa News a mai scris despre acest subiect AICI.

Autorul știrilor

Claudia Toader

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

 • O avertizoare de integritate?
  Probabil din personalul TESA?
  Probabil suferind de stres din cauza organigramei?
  Probabil ca a vazut carnati de Plescoi?
  Probabil i-a vazut si presa?
  Probabil carnatii au ajuns la Minister?
  Probabil ca au fost buni.

  Of draga…nu ma descurc…prea multe probabilitati.