Actualitate

(Video) Ce a mai rămas din pădurea de pini de pe Dealul Istrița, mistuită de flăcări în urmă cu un an

Incendiul de proporții de pe Vârful Istrița-Breaza, în care au fost mistuite circa 500 de hectare de vegetație uscată și aproximativ 56 de hectare de pădure de pin, a lăsat urme greu de privit și astăzi, la distanță de mai bine de un an de zile.

La sfârșitul lunii martie 2022, incendiu de proporții a cuprins dealurile din zona comunei Breaza, flăcările ajungând inclusiv la parcul de antene și relee de pe Vârful Istrița. La acel moment, sute de oameni au luptat cu focul, impunându-se inclusiv intervenția unor aeronave speciale pentru stingerea incendiului, ce a fost comparat de mulți cum incendiile de pădure ce au loc în Grecia, an de an.

Astăzi, la mai bine de un an de la producerea dezastrului, se pot vedea cât de mari sunt efectele unui asemenea dezastru. În imaginile surprinse de Crina și Geo, doi tineri din Buzău, pasionați de călătorii și administratorii unui canal de youtube, se poate vedea că totul în zonă este încă doar cenușă.

Deși se poate observa că acolo au fost făcute și plantări, vegetația își revine cu greu și este nevoie de ani de zile pentru ca pădurea de pin de pe Dealul Istriței să mai fie ce a fost până la incendiul din 2022.

Amintim că, la acel moment polițiștii din Merei au deschis un dosar penal, cercetarea făcându-se în rem, adică era cercetată fapta, fără să existe un suspect.

Sursă foto și video: canal de youtube :”Călători prin România”