Actualitate

(VIDEO) Ce se găsește sub Vulcanii Noroioși din Buzău. Primele imagini 3D generate după cartarea în premieră a vulcanilor

Cercetătorii Laboratorului de Geofizică Aplicată, Prevenire și Educare din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului continuă activitățile începute la Pâclele Mici, unde subsolul unui vulcan noroios a fost cartat în premieră.

Acțiunea  cercetătorilor, care folosesc în premieră mondială o tehnologie nouă, e o acțiune de pionierat. Cu ajutorul imaginilor obținute, specialiștii au realizat, în premieră, un filmuleț cu imagini 3D ce arată ceea ce a descoperit aparatura sub vulcani.

Iată cum arată zona de sub vulcanii noroioși Pâclele Mici. Cercetătorii noștri de la Geo Edu Lab au pregătit un filmuleț cu imagini 3D obținute prin metoda geoelectrică, utilizând echipamente Fullwaver. Pentru a afla mai multe despre descoperirile din această campanie, consultați articolul ” 𝑨 𝑮𝒆𝒐𝒑𝒉𝒚𝒔𝒊𝒄𝒂𝒍 𝑰𝒏𝒗𝒆𝒔𝒕𝒊𝒈𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝑷𝒂̂𝒄𝒍𝒆𝒍𝒆 𝑴𝒊𝒄𝒊 𝑴𝒖𝒅 𝑽𝒐𝒍𝒄𝒂𝒏𝒐 𝒊𝒏 𝑹𝒐𝒎𝒂𝒏𝒊𝒂 𝑼s𝒊𝒏𝒈 𝑫𝒆𝒆𝒑 𝑮𝒆𝒐𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕𝒓𝒊𝒄𝒂𝒍 𝑺𝒖𝒓𝒗𝒆𝒚𝒔” publicat în jurnalul Applied Sciences: https://www.mdpi.com/2076-3417/14/6/2463”, transmite INFP.

Cercetările au scos la iveală că structura subterană a vulcanului corespunde doar parțial cu ceea ce se vede la suprafață. Șansa News a mai scris despre această cercetare în premieră mondială, iar detalii puteți găsi AICI.