Actualitate

(FOTO) Nea Gică, buzoianul de 100 de ani care cucerește și Europa. Cum a ajuns să fie cunoscut

Nea Gică Baciu, un buzoian care în primăvara acestui an a împlinit 100 de ani, dar care duce o viață activă și se implică într-o mulțime de activități, cot la cot cu cei tineri, devine ambasador al Buzăului în străinătate. Mai precis, un scurtmetraj ce îl care ca protagonist va fi prezentat la cel mai mare festival de film rural din Europa.

Scurtmetrajul, care are o durată de numai 6 minute, îl prezintă pe Nea Gică la muncă, într-un adevărat ritual ancestral – cositul și strânsul fânului. Buzoianul i-a cucerit pe specialiștii care fac parte din comitetul de selecție.

”Scurtmetrajul realizat de Buzău Land Productions, ‘Bătrânul şi iarba’, a fost selecţionat la cel mai mare festival de film rural din Europa: Agrofest, Slovacia. În doar 6 minute am comprimat un ritual ancestral (cositul şi strânsul fânului) făcut de un personaj deja legendar, Nea Gică, care are 100 de ani! Vigoarea incredibilă şi pofta de viaţă contagioasă a buzoianului nostru au cucerit comitetul de selecţie. Scurtmetrajul va fi proiectat şi în sală, dar şi online:https://vimeo.com/event/2475447  unde îl puteţi vedea pe data de 6 octombrie, de la ora 22.04”, se arată într-o postare făcută pe pagina de Facebook a Geoparcului Ținutul Buzăului.

Prezentarea scurtmetrajului este doar una dintre acțiunile de promovare a Geoparcului. Iar filmul care îl prezintă pe Nea Gică va fi urmat și de altele, ce vor avea în prim-plan oameni, locuri și tradiții din Ținutul Buzăului.

”Buzău Land Productions şi-a propus să realizeze filme legate de inepuizabilul, dar şi prea puţin cunoscutul Ţinut al Buzăului, inspiraţi de oamenii, tradiţiile, locurile şi gastronomia sa. Cu bugete mici, dar cu energie, imaginaţie şi profesionalism ridicat”.

Sansa News a mai scris despre Nea Gică Baciu. Mai multe despre el puteți afla de aici, aici și aici.