Actualitate

(VIDEO) Comunitate dezbinată de instalarea unei antene GSM. Localnicii au ieșit la proteste

Montarea unei antene GSM, pe un teren de la marginea satului Țintești, a reușit să dezbine localnicii. Unii sunt împotrivă, alții susțin poziția primarului comunei, Aurel Stoica, cel care a închiriat terenul proprietate personală firmei care a instalat antena. Amplasamentul se află la circa o jumătate de kilometru de centrul comunei, implicit de școală și primărie.

Spiritele s-au tensionat, zilele trecute, pe fondul începerii lucrărilor pentru instalarea antenei. Mai mulți localnici, în frunte cu preotul satului, au mers la primărie să ceară socoteală și să îi reproșeze primarului că a promis blocarea investiției și nu s-a ținut de cuvânt. Pentru că se știa dinainte de protest, deși acesta nu a fost aurotizat, susținătorii primarului Stoica s-au mobilizat și ei.

La fața locului au venit și polițiștii și jandarmii care au încercat să le explice oamenilor că protestul trebuie să fie pașnic, iar, dacă se va repeta, trebuie obținute și autorizații.

Scandalul de la Țintești, pe tema antenei GSM, datează de câteva luni și s-a amplificat pe măsură ce lucrurile au evoluat spre concretizarea amenajării.

Șansanews.ro a scris, pe larg, despre subiect, AICI.

Protestatarii încearcă să oprească punerea în funcțiune a antenei inclusiv prin plângeri și sesizări la mai multe instituții ale statului. Lucrările au început cu toate avizele necesare.