Actualitate Social

(Video) Consumatori de droguri, scoși din mulțime de jandarmi. Unul urma să intre la un meci, organizat la Sala Sporturilor

Consumul de droguri sau substanțe interzise a luat amploare în România, iar Buzăul nu face excepție. Un semnal de alarmă în acest sens a venit astăzi de la jandarmii buzoieni care au anunțat că anul trecut numărul persoanelor care au fost găsite cu droguri sau alte substanțe interzise asupra lor a fost în creștere față de anii anteriori. În total, au fost identificate 29 de persoane, de la liceeni, aproape de vârsta majoratului până la adulți trecuți de 40 de ani.

 ”În anul 2023, jandarmii buzoieni au constatat 49 de infracțiuni în cadrul activităților desfășurate independent, dintre care 29 fiind depistări de fapte susceptibile a se încadra pe prevederile legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, informează IJJ Buzău.

Potrivit, colonelului Virgil Cueru, inspector șef IJJ Buzău, consumatorii au fost identificați de jandarmi fie pe stradă, în timpul misiunilor de patrulare , fie în timpul unor competiții sportive sau alte adunări publice.

”În ceea ce privește depistările, au fost situații când substanțe despre care exista suspiciunea rezonabilă că sunt interzise la deținere au fost depistate fie în urma controalelor efectuate cu ocazia accesului la arenele sportive și am avut o situație de la Sala Sporturilor, fie în zona unor adunări publice, festival sau serbare câmpenească, dar mare parte dintre aceste depistări au fost în medii izolate. Nu putem vorbi, din faptele constatate de noi, de a avea o zonă predispusă la consumul de droguri, cred că e prea mult să spunem, în momentul de față, așa ceva  la nivelul județului Buzău”, a spus colonel Virgil Cueru, inspector șef IJJ Buzău.

În general, cei prinși aveau asupra lor cantități mici de substanțe interzise, cât să le asigure consumul propriu.