Actualitate POLITICĂ

(VIDEO) Cum a fost primită la Buzău vestea că PNL candidează pe liste separate de PSD

Decizia luată la sfârșitul săptămânii trecute de liderii PNL, aceea de a nu merge împreună cu PSD, pe liste comune, la alegerile de anul viitor, era o hotărâre așteptată de liberalii din Buzău. A subliniat acest lucru, în direct, la Focus Tv, senatorul PNL Vlad Mircea Pufu, președintele organizației municipale a PNL Buzău. Senatorul liberal a arătat că, deși la nivel central coaliția de guvernare a funcționat destul de bine, în teritoriu situația a fost cu totul alta.

“În toate organizațiile se așteptau măsuri de acest gen și un angajament de a fi pe picioarele noastre. Experiența ne-a demonstrat că suntem două electorate total diferite, cu interese diferite, principii diferite, cu raportări la diferite scări de valori. Astăzi, suntem într-adevăr cu o viziune de dreapta și s-a văzut și din noua abordare pe care am avut-o chiar după ședință, prin declarația politică referitoare la discuțiile privind limitarea plăților cash.”

În acest context, la Buzău, decizia de separare de PSD la scrutinele din 2024 și prezentarea în fața electoratului cu propria viziune și candidați proprii a  fost mai mult decât binevenită.

Pe de altă parte, însă, senatorul Vlad Mircea Pufu arată că hotărârea luată zilele trecute ar putea să creeze în continuare fricțiuni între cele două partide partenere de coaliție. Totul va depinde de modul în care liderii PNL și PSD vor reuși să gestioneze conflictele.

Va trebui să dăm dovadă de maturitate politică. Stabilitatea țării este cea mai importantă, războiul politic trebuie lăsat pe planul 2”, arată senatorul PNL.