Actualitate

(Video) Cum se antrenează polițiștii din Buzău. De astăzi au un nou spațiu de pregătire sportivă și tactică

”Pregătirea continuă este esențială pentru o muncă într-o astfel de instituție!” O spune, boxerul buzoian Bogdan Dinu, luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău care, de astăzi, își va desfășura antrenamentele în aceeași sală alături de viitorii polițiști din Buzău cărora le va putea fi un model în ceea ce privește pregătirea sportivă și tactică.

Totul este posibil după ce la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău a fost inaugurat un nou spațiu de pregătire sportivă și tactică, destinat Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului de Pregătire Profesională.

Cu alte cuvinte, elevii vor avea ocazia să învețe atât de la instructori cât și de la cei mai bine pregătiți polițiști din Buzău ce au de făcut când ies în stradă. De altfel, la inaugurarea noului spațiu au participat atât Bogdan Dinu, surprins chiar în timpul antrenamentului zilnic, cât și șeful Serviciului pentru Acțiuni Speciale – comisar șef Tărtăreanu Mihai.

“Este o bază importantă și viitorii polițiști ar trebui să înțeleagă că pregătirea continuă este esențială pentru o muncă într-o astfel de instituție. Acum au toate condițiile, avem o sală modernă, utilată, dotată, avem instructori, au modele pe cei de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale  și  nu trebuie decât să fie implicați și să își dorească această muncă”, a spus la deschidere agent șef de poliție, luptător în cadrul SAS, Bogdan Dinu.

”Până la fixarea unor automatisme trece mult timp și tocmai din acest motiv este necesar să exerseze dacă nu zilnic, măcar de câteva ori pe săptămână ceea ce au primit ca informație”, a spus comisar șef Tărtăreanu Mihai.

Este pentru prima dată când viitorii polițiști au o asemenea oportunitate, până acum pregătirea lor făcându-se în săli închiriate din incinta unităților școlare sau alte spații.

“Este prima sală de sport la nivel profesionist înfiinţată la nivel IPJ Buzău, nu am avut aşa ceva până acum. Au fost făcute eforturi, un sprijin financiar consistent din partea IGPR, instituţie care în ultima perioadă pune un accent deosebit pe pregătirea profesională. Această sală va fi folosită în primul rând de către Serviciul de pregătire profesională. (…)Din punct de vedere al pregătirii fizice, poliţiştii din cadrul SAS sunt emblema instituţiei, serviciu care şi-a creat un anumit brand şi nu de puţine ori plin simpla prezenţă a aplanat starea conflictuală “, a precizat, la inaugurare, Laurenţiu Pantazi, inspector şef al IPJ Buzău.

Sala de sport este parte a unui sediu pentru care au fost demarate procedurile de reabilitare la începutul anului, lucrările fiind încheiate în luna iulie.

La noul spațiu au început deja antrenamentele, iar la evenimentul de astăzi a fost prezent chiar directorul Direcţiei de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – comisar şef Bălan Marius.

Valoarea lucrărilor executate pentru amenajarea spațiului a fost de peste 400.000 de lei, dintre care peste 100.000 de lei au fost alocați pentru dotări și echipamente .

”Locația a fost renovată și utilată cu susținerea investiției financiare a Inspectoratului General al Poliţiei Române, prin alocarea de fonduri proprii ale Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, dar și cu sprijinul Clubului Sportiv Poliția Buzău și IPA Regiunea 1 Buzău”se arată într-un comunicat trimis de IPJ Buzău.

Sala va putea fi folosită de polițiști, în condiții de siguranță și confort, inclusiv pentru pregătirea individuală. Primii elevi care au desfășurat antrenamente s-au arătat încântați de noua sală și spun că vor să dobândească toate cunoștințele de care au nevoie pentru situațiile pe care le pot întâlni atunci când vor ieși pe teren. Cei mai de temut sunt persoanele în stare de ebrietate, spun viitorii polițiști.