Actualitate

Cod galben de inundații pe Buzău și afluenții săi. Ce spun hidrologii

foto: ARHIVĂ

Institutul Național de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis azi o atenționare cod galben  de viituri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție, pentru râuri din 8 județe, inclusiv din Buzău. Atenționarea este valabilă până la miezul nopții și vine pe fondul unei avertizări meteo cod galben de instabilitate atmosferică și ploi torențială, valabilă în zonele montane ale țării, inclusiv în regiunea montană a Buzăului.

Conform hidrologilor, atenționarea vizează, în județul Buzău, râul Buzău și afluenții săi, respectiv bazinul hidrografic din amonte de Acumularea Siriu și afluenții aferenți sectorului aval Ac. Siriu – amonte Stația Hidrologică Măgura.

”Ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atnție”, precizează INHGA.