Actualitate

(VIDEO) DR. MONICA POP DESPRE COORDONATORII CRIZEI SANITARE: ”Vine vremea când vor trebui să răspundă! A pierde viața unui om care ar fi putut fi salvat e ceva impardonabil!”

Pandemia de COVID-19 a blocat accesul către spitale bolnavilor cronici sau celor având suferințe care s-au acutizat. În timp ce oamenii așteaptă cu orele în fața unităților medicale, unele cadre medicale lansează un avertisment și critică modul în care autoritățile gestionează situația acestei categorii de pacienți.

Pe toată perioada stării de urgență și chiar și în prezent, accesul pacienților cronici în spitalele din România, pe secții sau în ambulatorii, este dificil. Se stă la cozi, în aglomerație, se așteaptă săptămâni întregi pentru o programare la specialist și…se și moare. Lăsați fără tratamente și consultații, unii dintre pacienți și-au pierdut viața, din cauza afecțiunilor pe care le aveau și pe care n-au mai putut să le țină sub control. Tot mai multe voci din lumea medicală atrag atenția cu privire la faptul că autoritățile nu au gestionat eficient situația bolnavilor cronici și trebuie să răspundă pentru dezinteresul pe care l-au afișat față de aceștia. De asemenea, se pune în discuție și utilitatea pe care o mai au în prezent spitalele suport COVID-19.

Detalii suplimentare găsiți AICI.