Actualitate

(Video) Drumul care nu se mai termină! Constructorul responsabil de lucrările de pe 203 k, sancționat din nou

Marea aventură de pe 203k va continua și în 2023. Începute în 2018, respectiv în 2019, lucrările de reabilitare și modernizare a DJ 203 K, pe tronsoanele Mărăcineni-Podu Muncii și Vadu Pașii-Robeasca –Brăila nu s-au încheiat nici anul acesta. Așa cum sansanews.ro a anunțat, în exclusivitate, aici, cel mai probabil drumul care pare că nu se mai termină ar putea fi redat, fără restricții, circulației abia în primăvara anului următor. Mai exact, pe 28 februarie 2023 potrivit unui document al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

De altfel, întârzierile înregistrate pe acest șantier reprezintă și cea mai mare provocare, din 2022, pentru Consiliul Județean. O recunoaște chiar președintele Petre Emanoil Neagu care a declarat, în direct, la Focus Tv, faptul că ”marea problemă a rămas societățile care fac anumite lucrări”.

”Eu nu îmi pierd speranța și cu tact și cu ajutorul consilierilor județeni să ducem la capăt anumite lucrări. Sunt întârzieri ale lucrărilor. Un exemplu ar fi Drumul Județean 203K”, a spus, în direct, Petre Emanoil Neagu.

Reținut în critici la adresa constructorului, totuși Petre Emanoil Neagu a subliniat faptul că este conștient că cetățenii nu așteaptă scuze de la cei care sunt responsabili de finalizarea lucrărilor și, mai recunoaște, că firma a fost sancționată de Consiliul Județean.

”A și fost sancționat constructorul, dar nu vreau să intru în detalii. În limita posibilităților noastre legale am penalizat firma cu bani, am reținut din garanție”, a anunțat Neagu.

Pe de altă parte, președintele CJ a avut o nouă atenționare pentru constructorul care se chinuie de aproape cinci ani să finalizeze câțiva zeci de kilometri de drum județean.

”Lucrările se vor finaliza dar eu nu voi semna niciodată recepția până când acestea nu vor fi făcute după normele stabilite în contract”, a spus președintele CJ.

Constructorul care reabilitează DJ 203 K, pe traseul Mărăcineni-Podu Muncii a fost amendat, în trecut, și de polițiști. Aici, detalii despre neregulile descoperite de oamenii legii.

Sancțiuni în zonă au fost date și de inspectorii în construcții care au verificat sesizările venite din partea locuitorilor de pe Valea Slănicului, primul tronson abordat din DJ 203 K, care s-au plâns în repetate rânduri de modul de executare a lucrărilor.