Actualitate

Constructorul care reabilitează DJ 203 K, pe traseul Mărăcineni-Podu Muncii, amendat de polițiști. Ce nereguli a comis (VIDEO)

Constructorul care reabilitează șoseaua județeană 203 K din Buzău, pe traseul Mărăcineni-Podu Muncii, amendat de polițiști.

S-a întâmplat în timpul unor controale derulate de oamenii legii pe șoseaua aflată în lucru de trei ani. Polițiștii au descoperit  și au amendat firma care lucrează în zonă cu două amenzi în valoare totală de 6000 de lei. Concret, firma a fost găsită vinovată de două contravenții: semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor și marcaj necorespunzător pe zona de desfășurare a șantierului.  Constructorul este un holding din Ialomița specializat în astfel de lucrări, prezent pe piață din 2009.

” Având în vedere lucrările de modernizare ale drumul judeţan 203K, poliţiştii au verificat şi modul în care aceste lucrări sunt efectuate de către  executant, fiind aplicate două sancţiuni contravenţionale societăţii comerciale, în valoare de peste 6.000 de lei”, a transmis agent Cosmin Stanciu de la Biroul de presă al IPJ Buzău.  

Tot în timpul controalelor, polițiștii rutieriști au vrut să vadă dacă șoferii așteaptă la semafoarele mobile amplasate în zonele de lucrări sau forțează culoarea semaforului.

Pentru 38 de șoferi ziua a fost cu ghinion pentru că au rămas fără permise auto. Asta după ce, fie au trecut pe altă culoare decât verde, fie au intrat în depășirea coloanelor aflate la semafor. Dincolo de măsura reținerii celor 38 de permise, valoarea totală a amenzilor se ridică la 17 000 de lei.

Lucrările pe Drumul Județean 203 K, tronsonul de la Mărăcineni la Plaiul Nucului sunt programate să se finalizeze în vara anului viitor. Reabilitarea este inclusă în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.