Actualitate

(video) Explicațiile AUR Buzău despre exodul de la Nehoiu: ”Am fost martorii unei trădări!”

Liderii AUR au încercat să minimalizeze efectul plecărilor în masă de membri de partid. Joi, după amiază, în cadrul unei conferințe de presă, au venit primele explicații din partea Alianței pentru Unirea Românilor Buzău după demisia, în bloc, a celei mai puternice filiale a partidului din județ. Astfel, liderii AUR au vorbit despre gestul membrilor de la Nehoiu pe care, deputatul Sorin Titus Muncaciu, candidatul AUR la CJ Buzău, l-a catalogat ca fiind o ”trădare”.

”La Nehoiu, am fost martorii unei trădări prin care, după trei ani de ani de zile de participare și de luptă cu noi, ne-am confruntat acum cu faptul că alesul nostru pentru a candida la Primărie a refuzat candidatura în ultima săptămână, înainte de a ne depune candidaturile, pentru a trece la alt partid. Mai mult și sediul nostru a fost trecut la alt partid”, a spus deputatul Sorin Titus Muncaciu.

La rândul său, coordonatorul județean AUR, Valentin Roman, a subliniat că nu este adevărat că le-au plecat sute de membri de la Nehoiu și că, în ciuda acestor pierderi au reușit să refacă listele de candidate pentru Consiliul Local și pentru Primăria Nehoiu.

”Noi le-am asigurat locuri pe lista Consiliului Județean, însă nu am fost dispuși să acceptăm impunerea de poziții anume și de persoane anume, abia venite în partid, și de aici au fost o parte din motivele pentru care foștii noștri s-au supărat. Ca atare, Organizația Nehoiu funcționează”, a spus coordonatorul județean AUR, Valentin Roman.

Potrivit liderilor AUR de la filiala Nehoiu ar fi plecat doar câteva zeci de membri.

Amintim că, sâmbătă trecută, secretarul organizației din Nehoiu, Anton Băcescu, a anunțat demisia în bloc și a explicat ce a stat la baza deciziei luată în unanimitate de Biroul Local al AUR Nehoiu. Detalii aici.

Potrivit unor surse politice, în viitorul apropiat, sunt așteptate și alte demisii răsunătoare din partid.

Etichete