Actualitate

VIDEO – Furnicar de utilaje pe A7. UMB lucrează și noaptea să construiască Autostrada Moldovei

”Furnicuțele de la UMB”. Așa li se spune, mai nou, muncitorilor care lucrează la construcția Autostrăzii A7 de la Buzău până la Pașcani. Angajații UMB, societatea care a câștigat licitațiile pentru realizarea a 10 din cele 13 loturi de autostradă, lucrează inclusiv noaptea la construcția autostrăzii ce va lega, în sfârșit, Moldova de Muntenia.

Imaginile surprinse săptămâna trecută, pe timpul nopții, în zona nodului rutier de la Râmnicu Sărat, de pe tronsonul Buzău – Focșani, sunt grăitoare și arată mobilizarea de pe șantier. De altfel, stilul de lucru și seriozitatea constructorului român au fost deseori apreciate de oficiali.

Cea mai recentă apreciere vine de la Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a fost într-o vizită pe trei șantiere ale A7, ce au constructori diferiți. Iar concluzia a fost că organizarea cea mai bună e pe șantierele deschise de UMB.

”De la ora 7.30 a.m. și până în jurul orei 19.30 am inspectat șantierele: Dumbrava – Mizil, unde lucrează Pizzarotti, Mizil-Pietroasele, unde lucrează Coni+Trace, și Buzău – Vadu Pașii, unde lucrează UMB. Concluzii: Cel mai organizat și cu program prelungit pe timp de noapte – UMB. Pe cei de la Pizzarotti i-am găsit mult mai organizați decât în toamnă. Chiar dacă acum au un progres de 5%, sunt convins că modul în care au atacat lucrările și s-au organizat, la sfârșitul lui martie vor ajunge la un procent de 10-15%. Pe teren erau utilajele pe care le-au declarat la ședința care a avut loc, adică 200 buc. Am fost dezamăgit de Coni+Trace (români+bulgari) care la ședință au anunțat că au în jur de 200 de utilaje, iar pe teren nu am numărat mai mult de 80! Le-am spus foarte clar că voi merge pe tot șantierul că să mă conving personal. Din păcate cam fluiera vântul prin acest șantier! S-au plâns că nu au primit detaliile de execuție, dar în momentul în care am sunat în fața lor pe cei de la Consitrans am constatat că proiectantul abia primise verde din partea părții bulgare de o săptămână!(…) Voi continua să fac vizite pe aceste șantiere, până ce acești constructori vor intra într-un ritm care să mă convingă că vor finaliza în termen aceste lucrări! Deocamdată, doi dintre ei nu m-au convins!”, arată, într-o postare pe Facebook, consilierul ministrului Grindeanu, Cătălin Urtoi.