Actualitate Agricultura acum

(Video) Liste de așteptare pentru sucul de roșii de la Stațiunea de Cercetare! Un litru costă doar 4 lei

Cererea este atât de mare încât nu se știe dacă va ajunge pentru toți clienții! Este vorba despre produsul cu care cercetătorii buzoieni și-au obișnuit clienții în fiecare vară și pentru care se fac liste de așteptare, iar clienții vin inclusiv din județele vecine.

Sucul de roșii, căci despre el este vorba, este cel mai căutat produs al momentului, iar clienții care au apucat să-l cumpere cel puțin o dată l-au comandat anul acesta pe vremea când tomatele nici nu erau coapte. La coadă pentru a cumpăra suc de roșii de la Stațiunea de Cercetare s-au așezat anul acesta și gospodinele care au auzit despre produs și vor să-l încerce pentru că au încredere în legumele produse la această unitate.

Până acum 400 de clienți au comandat sucul de roșii, iar pentru a putea onora toate comenzile, reprezentanții departamentului marketing au făcut liste de așteptare. Clienții spun cantitatea dorită, își lasă datele și sunt contactați când sucul este gata.

Totuși, anul acesta cercetătorii estimează că vor avea la vânzare o cantitate mai mică de suc de roșii pentru că seceta atmosferică a diminuat producția de roșii.

”Anul acesta estimăm circa 50.000 de litri de suc de roșii, anul trecut am avut 70.000 de litri. Am început deja să producem suc de roșii iar primele comenzi le-am onorat. Am vândut circa 9000 de litri de suc de roșii”, a spus, pentru sansanews.ro Vlad Constantin, director Stațiunea de Cercetare Buzău.

Un litru se suc de roșii se vinde cu 4 lei, adică același preț ca anul trecut. Cererea pentru acest produs este foarte mare. Directorul unității de cercetare spune că s-au primit comenzi inclusiv din județele vecine, Brăila, Prahova.

”La Brașov am livrat doar la un transport 200 de litri. Avem clienți și din Prahova, Galați, Călărași. Nici nu se vine să credem de unde vin”, a spus Vlad Constantin.

De altfel, sucul de roșii s-a vândut foarte bine în fiecare an. Iată cum arătau cozile anul trecut.

suc rosii/foto din 2022

Autorul știrilor

Marilena Dinu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Sunt sigura ca este foarte bun fiind facut din rosii de calitate curate si fara pesticide! Doresc sa fac si eu o comanda si nu stiu unde! Poate ma ajutati!