Actualitate

(VIDEO) Micii întreprinzători din Buzău, invitați să se afilieze unui club profesional. ”Puneți-ne la treabă!” este îndemnul inițiatorului

Inițiativă inedită la Buzău, unde s-au pus bazele unui club care să reunească antreprenorii mici și mijlocii din județ. Clubul Oamenilor de Afaceri din Buzău (COAB) este un proiect inițiat de senatorul PNL Vlad Pufu, la rândul său fost antreprenor, care vrea ca oamenii de afaceri să găsească aici o formă de sprijin, dar și noi posibilități de dezvoltare. Inițiatorul transmite că proiectul nu are și nici nu va avea apartenență politică, iar antreprenorii vor avea autonomie și vor decide, la nivelul viitoarei structuri, cum vor acționa și cum se vor organiza.

„Clubul Oamenilor de Afaceri din Buzău este o formă liberă și neafiliată politic, ce-și dorește să-i reunească pe  antreprenorii care au nevoia unei informații de business sosită la timp. Ideea acestui proiect a venit din experiența mea ca fost antreprenor, pentru că am simțit că apartenența la o organizație mi-a lipsit de multe ori, pentru că schimbul de idei și experiențe povestite de oameni mai iscusiți ca mine în ale business-ului mi-au fost de folos, astfel încât să nu iau decizii greșite. Sunt sigur că, la fel ca mine, există mulți alții”, a declarat Vlad Pufu.

Potrivit inițiatorului, viitorul club al oamenilor de afaceri va fi o tribună de la care antreprenorii vor putea să exprime, cu o voce puternică, ce nu va putea fi ignorată, nevoile punctuale și dificultățile pe care le întâmpină.

“Fiecare antreprenor poate găsi alții la fel ca el, aflați la început de drum sau cu mai multă experiență. Poate găsi oportunități de consultanță, de informație de business, noutăți legislative și tot ce îl poate ajuta pentru a-și dezvolta afacerea, de la schimburi de idei la întâlniri cu parteneri interesați de investiții în Buzău. Vor fi experiențe de business povestite de oameni de afaceri cunoscuți din România, întâlniri cu parteneri care caută să investească în Buzău, consultanți care să ajute.  Este, dacă vreți, o formă de de socializare specializată și agreabilă în același timp. Mai mult, vor fi invitați la un dialog deschis, în cadru organizat, oameni din administrație și autorități care decid politicile publice din domeniu”, a explicat inițiatorul.

Senatorul Vlad Pufu se declară optimist cu privire la viitorul acestui proiect și spune că toate problemele pe care antreprenorii le vor pune pe tapet vor reprezenta un pas înainte pentru dezvoltare. Problemele discutate deschis, inclusiv cu decidenții politici, vor putea constitui sursa unor viitoare inițiative care să ajute mediuld e afaceri .

Senatorul buzoian a subliniat că acest club al oamenilor de afaceri nu va fi unul politic ori politizat și i-a invitat și pe parlamentarii celorlalte partide să se alăture proiectului, pentru a putea afla direct de la antreprenori cu ce probleme se confruntă.

“Este nevoie de acest grup, care trebuie să fie racordat la dorințele existente la ora actuală în mediul de business din țară și va fi acea oportunitate pentru fiecare dintre ei de a găsi soluții în această organizație. Să vină cu propuneri, cu doleanțe, cu soluții, pentru că dânșii se întâlnesc  cel mai des cu tot felul de probleme în hățișul birocratic din România, iar în acest mod putem comunica. Clasa politică nu e atât de rea cum se spune. Dar oamenii politici nu găsesc oameni cu care să discute deschis, care să fie organizat, cum e zona business-ului, să poți discuta cu mai mulți odată și să desprinzi idei, ca să poți face ceva util și de ajutor”, a mai explicat senatorul Vlad Pufu.

Proiectul se adresează în egală măsură antreprenorilor și celor care abia acum vor să pornească la drum și să pună bazele unei afaceri. Clubul Oamenilor de Afaceri din Buzău are și un grup pe Facebook, ce poate fi găsit de antreprenori sub această denumire, AICI.