Actualitate

Hoț voiajor, spaima comercianților din Buzău, trimis după gratii. Bărbatul a furat de toate, inclusiv un seif

FOTO ARHIVA

Un brăilean, hoț cu state vechi, a devenit în câteva zile spaima comercianților din Buzău. Bărbatul, de 35 de ani, a spart magazin după magazin, indiferent ce avea la vânzare. A furat bani, țigări și alte bunuri, însă, în cele din urmă a fost prins de polițiști.

Brăileanul a ajuns la Buzău recent, cu un singur gând: să fure din magazine. Și-a închiriat o garsonieră în oraș iar când venea noaptea, dădea lovitura. A spart magazin după magazin, de unde a furat bani sau țigări, inclusiv un mini seif. Asta până la finele săptămânii trecute, când a fost prins în flagrant în timp ce scotocea printr-un magazin din centrul Buzăului.

“Bărbatul a fost depistat în flagrant delict în noaptea de 3 spre 4 februarie, după ce acesta pătrunsese în sediul unei societăţi comerciale şi ar fi încercat să sustragă bunuri. Proprietarul magazinului a menţionat că nu îi lipsesc bunuri sau alte valori din unitatea comercială”, transmite IPJ Buzău.

Nu a apucat să fure nimic din acel magazin, însă în aceeași noapte dăduse alte lovituri.

“Asupra brăileanului, poliţiştii au găsit 4200 de lei, stabilind în urma investigaţiilor că aceştia ar proveni dintr-un al furt din societate comercială, săvârşit în cursul aceleiaşi nopţi. Din cercetări a reieşit că bărbatul ar fi comis alte două furturi din magazine şi în noaptea precedentă. În baza mandatului emis de Judecătoria Buzău, poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat o percheziţie domiciliară la imobilul din Buzău, unde bănuitul locuise în ultima săptămână. Au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri utile soluţionării cauzei.”

Brăileanul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Potrivit unor surse, bărbatul are la activ zeci de astfel de fapte. A fost și arestat de mai multe ori, ultima dată fiind eliberat în 2019. Bărbatul dădea spargerile după o metodă bine stabilită. Mergea prin toată țara, își închiria o cameră pentru câteva zile, timp în care spărgea magazinele din zonă. Apoi, cu banii strânși se întorcea acasă.