Actualitate

(Video) Parc ecologic, inaugurat în zona industrială a municipiului Buzău! Are o grădină de secetă și mobilier din materiale reciclabile

O oază de verdeță într-o zonă cenușie! Este vorba despre singurul parc amenajat în zona industrială a municipiului Buzău. Investiția a fost făcută de Grupul de firme GreenGroup  și a avut la bază conceptul de regenerare urbană, concept prin care o zonă plină de buruieni și gunoaie a fost complet transformată și redată comunității. Noul parc reprezintă o premieră în municipiul Buzău, și chiar în țară, prin faptul că la construcția locurilor de joacă și a băncilor s-au folosit doar materialele reciclabile.

Grădina Drăgaica, 3.500 metri de verdeață

Noul parc se întinde pe o suprafață de 3.500 de metri pătrați și, de vineri, a devenit cel mai atractiv spațiu din zona industrială. Întreaga suprafață era, până acum 8 luni, un spațiu neamenajat,  plin de buruieni și gunoaie. Acum,  a devenit principalul loc de recreere pentru copiii și bătrânii care locuiesc în apropiere. Noul parc se află pe strada Drăgăicii colț cu str. D. Filipescu, în cartierul Poșta, din Buzău

“Grădina Drăgaica” a fost realizată plecând de la nevoia accesului la spații verzi a locuitorilor din zonă, care este aflată în vecinătatea cartierului industrial al orașului. Studiile și experții în domeniul urbanismului au demonstrat că integrarea spațiilor verzi în zonele industriale urbane aduce multiple beneficii comunității, precum reducerea poluării aerului și a zgomotului, îmbunătățind astfel sănătatea și bunăstarea oamenilor care trăiesc și lucrează în aceste zone”, informează, printr-un comunicat de presă, Grupul de firme GreenGroup.  

Parc, amenajat doar din materiale reciclabile

Noul parc are la bază un concept occidental, respectiv ”pajiște urbană”. În plus, ”Grădina Drăgaica” reprezintă o premieră pentru municipiul Buzău și prin prisma materialelor care au fost folosite. Mai exact, toate elementele cheie ale parcului, precum băncile din lemn, locul de joacă, aparatele pentru fitness sau chiar panourile informative au fost realizate din materiale naturale și conform principiilor sustenabilității, aducând astfel beneficii atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru cei care îl vizitează.

Parcul “Grădina Drăgaica” va fi donat Primăriei Municipiului Buzău, care va asigura întreținerea și administrarea lui în beneficiul comunității.

“Apreciez eforturile depuse de GreenGroup și Asociația ROTA pentru a regenera această zonă și a o transforma într-un spațiu verde frumos și funcțional. Această inițiativă este un exemplu bun de parteneriat între sectorul privat și sectorul public în vederea îmbunătățirii calității vieții cetățenilor din Buzău. În plus, este un proiect care se integrează perfect în strategia pentru economie circulară a Buzăului”, a spus primarul Constantin Toma.

Constantin Damov, directorul Green Group a declarat la inaugurarea noului parc că astfel de zone verzi ar putea fi amenajate și în alte locuri din municipiul Buzău, exact acolo unde buzoienii se așteaptă cel mai puțin să găsească o oază de verdeață.

Noul parc a costat 145.000 de euro și, potrivit investitorului, banii reprezintă o cotă din impozitul pe profit.