Actualitate

(VIDEO) Profesorii declanșează greva generală. Nu se știe cât timp nu se vor face cursuri

Va fi grevă generală în toate școlile din țară, luni, 22 mai. Este anunțul făcut de liderii de sindicat după discuțiile purtate în această după amiază cu premierul Nicolae Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ministrul Educației și ministrul Finanțelor. Sindicaliștii spun că promisiunile făcute de oficialii de la București nu răspund la solicitările cadrelor didactice, astfel că de luni va fi grevă generală în toate școlile din țară.

“Greva generală va începe luni, 22 mai, în toate unitățile de învățământ preuniversitar, nu avem niciun motiv să renunțăm la această formă extremă de protest”, au anunțat liderii de sindicat la finalul discuțiilor cu premierul.

Nu se știe pentru ce perioadă va fi grevă generală în școli. Însă, sindicaliștii dau asigurări că vor fi găsite soluții astfel încât elevii să nu fie afectați, mai ales cei din anii terminali, care au de susținut examene naționale.

Între timp, astăzi a fost făcut un ultim pas necesar înainte de declanșarea grevei generale. Timp de două ore, între 11:00 și 13:00, a fost grevă de avertisment în școli. În cele mai multe cazuri, elevii au fost supravegheați în clase, fără a face cursuri, însă au fost și copii care au fost lăsați să plece acasă mai devreme.

Nu se știe cum va fi recuperată materia ce trebuia parcursă în cele două ore în care a fost grevă de avertisment. Sunt elevi care spun că ar putea rămâne cu lipsuri după greva de miercuri, 17 mai.