Actualitate

(VIDEO) Se vor reloca birourile de acte de pe Chiristigii sau mutarea Serviciului Permise și Înmatriculări Auto deschide noi afaceri?

Primele zile de funcționare a Serviciului Permise și Înmatriculări Auto în sediul de pe strada Simila au adus și primele situații în care buzoienii ajunși la ghișee u avut nevoie urgentă de un copiator sau chiar o firmă de asigurări. În apropiere nu există, deocamdată, un astfel de serviciu, așa cum se întâmpla pe strada Chiristigii, acolo unde, în timp, s-au înființat mai multe birouri de acte. De altfel, la rândul lor proprietarii acestor birouri au cerut relocarea pe strada Simila spunând că au rămas fără clienți. O solicitate care, deocamdată, a rămas nerezolvată, dar pentru care ar exista soluții, a declarat chiar prefectul Daniel Țiclea, la inaugurarea noului sediu al Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto.

”Aceasta este curtea MAI. Din punct de vedere al imobilului pe care îl administrăm nu există nicio variantă să obținem un acord de la MAI pentru a desfășura activități economice aici. Eu sunt absolut convins că autoritățile publice locale vor găsi soluții. Eu m-am uitat în jur și sunt soluții dar acestea trebuie puse la dispoziție de Consiliul Local Buzău sau Consiliul Județean Buzău”, a spus Daniel Țiclea, prefectul Buzăului.

Daniel Țiclea

Pe de altă parte, impactul mutării unui serviciu care lucrează cu publicul se resimte în zonă. Un exemplu este chiar primul magazin alimentar deschis în vecinătate, în ziua mutării Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto. Deși au trecut doar câteva zile de la inaugurare, vânzările merg bine, principalii clienți fiind buzoienii care vin la serviciul comunitar.

Vânzătoarea magazinului spune că oamenii întreabă și dacă este un copiator sau chiar o firmă de asigurări în apropiere pentru a-și completa rapid dosarele, fără să fie nevoiți să facă un drum mai departe.

Deocamdată, astfel de servicii nu există în vecinătate. Zona este una rezidențială cu blocuri și case și în care se construiește, în continuare, în regimul zonei. Un șantier este deschis chiar la intrarea în curtea Serviciului Permise și, potrivit panoului afișat, este vorba despre o locuință, regim P+1. Este de urmărit dacă parte din imobilele din apropierea noului sediu al Serviciului Permise și Înmatriculări vor fi transformate ulterior în sedii de firmă care să găzduiască birouri de acte de care oamenii au nevoie.