Actualitate POLITICĂ

(VIDEO) Senatorul Vlad Pufu despre regulamentul care interzice accesul presei la ședințele CLM: ”Un prim pas spre o dictatură a imoralității”

Hotărârea adoptată de Consiliul Local Municipal Buzău, prin care a fost adoptat noul Regulament de organizare și funcționare a legislativului local, prin care este  restricționată și chiar interzisă participarea presei și cetățenilor la ședințe, este în continuare subiectul criticilor și naște reacții.

Invitat la Campus TV și întrebat despre noul regulament, senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu, a criticat în termeni duri decizia, pe care a caracterizat-o ca fiind un prim pas către o dictatură a imoralității.

Parcurgând acest regulament mă înspăimântă ceea ce este în spate. Vă dați seama ce au oamenii ăștia în cap? Cum vor să fie România lor? Asta mă pune pe gânduri. Nu că va trece, pentru că această hotărâre va ajunge la Prefectură și probabil Prefectura o va înapoia pentru ajustare și ulterior o va contesta, am urmărit declarațiile prefectului. Dar, mă îngrijorează modul cum se pune problema. În decembrie 1989 oamenii s-au jertfit pentru libertatea de a vorbi. Nu poți să îngrădești acest drept, e cel mai periculos lucru pentru democrație. Iar faptul că au votat o așa măsură a deschis drumul către o dictatură a imoralității”, a spus Vlad Pufu.

Senatorul buzoian s-a referit și la aleșii PSD care au votat hotărârea, dar l-a criticat în principal pe viceprimarul Ionuț Apostu.

”Sunt surprins neplăcut să văd că vârful de lance al acestui scandal, cu o vehemență extraordinară, era un fost jurnalist, acum cu funcție în primărie, un om care ar fi trebuit, în principiu, să apere libertatea de exprimare, libertatea de a-ți putea lua informațiile oficiale, publice, conform legii. Mă întreb oare ce defect de ADN să apară în personalitatea unui om care intră în politică, fost jurnalist, să se schimbe total? Să fii împotriva valorilor tale, pe care până mai ieri le-ai slujit. Asta m-a dezgustat!”, a mai spus senatorul Pufu.

Parlamentarul buzoian s-a referit și la formularea ”interes legitim” din regulament, care a stârnit dezbateri inclusiv în timpul ședinței în care a fost adoptată respectiva hotărâre.

”Primăria trebuie să înțeleagă că această instituție e a oamenilor. Oamenii au dreptul să fie în primărie la aceste ședințe, nu după cum vor dânșii să îi rânduiască, în funcție de, citez acum, interesul legitim. Care este interesul legitim? Cine îl apreciază? Interesul legitim al cetățeanului este unul și punct: acela de a avea acces la informațiile publice și de a vedea ce se face cu banii lui. E un drept pe care nu poți să îl îngrădești printr-un regulament”, a mai spus senatorul PNL Vlad Pufu.

Șansa News a mai scris despre acest subiect aici și aici.