Actualitate

(Video) Spectacol la sol și în aer, la Boboc. Ce se întâmplă cu tradiționalul show aviatic

Aproape o oră de spectacol la sol și în aer. Așa s-a încheiat ceremonia care a marcat 110 ani de învățământ aeronautic în România prilej cu care instituției militare a Forțelor Aeriene din județul Buzău i-a fost conferit Ordinul „Virtutea Aeronautică” în grad de Cavaler, cu însemn de pace.

Evenimentul a fost unul de amploare la Baza Aeriană Boboc, iar pe lista invitaților s-au aflat ministrul Apărării Naționale, şeful Statului Major al Apărării și şeful Statului Major al Forţelor Aeriene.

Ceremonia a început la ora 10.00 și a fost presărată cu momente de excepție, de o mare onoare pentru militarii de la Boboc. Detaliile le puteți citi aici .

Finalul evenimentului le-a oferit celor prezenți prilejul de a asista la un spectacol desfășurat atât la sol, cât și în aer. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea militarilor din  Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic “Aurel Vlaicu”, pe acordurile fanfarei care a continuat spectacolul și în timp ce pe cer survolau aeronavele din dotarea bazei.

Au făcut un adevărat spectacol pe cer IAK-52, 316 B și 99 standard. S-au alăturat aeronavelor din dotarea școlii și piloții de la Aeroclubul României extra 300 care au uimit, din nou, prin acrobațiile pe care le pot face vând se află la manșă.

A fost un show aviatic care le-a trezit celor prezenți nostalgia vremurilor în care mii de oameni se strângeau la Boboc pentru a asista la tradiționalul miting aviatic, organizat în timpul verii.

Cu această ocazie, generalul de flotilă Ovidiu Bălan a anunțat că speră ca, odată cu ridicarea restricțiilor impuse de pandemie, să poată fi reluată tradiția, iar în această vară să poată fi organizat Bobas 2022. Piloții sunt pregătiți să brăzdeze cerul și să bucure privirile a mii de spectatori.

Spectacol a fost și la sol, unde în timp ce pe cer se desfășura zborul demonstrativ cu aeronavele din dotarea forţelor aeriene , vizitatorii au putut admira aeronavele pe care se formează piloții militari, în școală.

”La 1 aprilie 1912, acum 110 ani, se înființa prima Școală de pilotaj militar din România, a cărei tradiție în formarea personalului aeronautic militar o ducem mai departe cu onoare și mândrie aici la Baza Aeriană Boboc”, au spus reprezentanții Bazei Aeriene Boboc, de ziua lor.