Actualitate

(VIDEO) Trafic paralizat! Lucrările de pe Unirii, un adevărat test pentru șoferi

Restricții, aglomerație de nedescris și nemulțumiri în rândul șoferilor,  pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul Buzău. Este vorba despre Bulevardul Unirii, aproape de centrele comerciale din nordul orașului.

“Primăria municipiului Buzău aduce la cunoștință participanților la traficul rutier și pietonal continuarea lucrărilor proiectului ”Reabilitare infrastructură rutieră, inclusiv piste pentru bicicliști, pe coridoarele deservite de transportul public în Municipiul Buzău”  precum și  instituirea unor măsuri și restricții temporare de circulație pe Bulevardul Unirii, începând cu data de 02.05.2022,  după cum urmează:

-interzicerea circulației autovehiculelor pe Calea 1 tronsonul cuprins între intersecția cu strada Prutului și intersecția cu strada Transilvaniei, precum și interzicerea staționării autovehiculelor pe ambele căi, același tronson;

-circulația în ambele sensuri pe Calea 2, tronsonul  cuprins între intersecția cu strada Prutului și intersecția cu strada Transilvaniei.”

În această dimineață, echipele de muncitori au ajuns pe Unirii Nord și au dat start lucrărilor de reabilitare a părții carosabile. A fost decopertată șoseaua și se lucrează intens pentru modernizare.  

„Așa cum știți, lucrările au început de anul trecut, s-au întrerupt pe perioada iernii. Bineînțeles, trebuia să înceapă, să reînceapă mai devreme, dar am insistat să se finalizeze cât mai mult din ceea ce înseamnă Bulevardul Industriilor și, bineînțeles, strada Transilvaniei pentru că toate trei străzi sunt prinse într-un singur proiect. Firma cu care am contractat aceste lucrări de fonduri europene este în grafic, practic până la sfârșitul acestui an vom avea finalizate în întregime lucrările pe toate cele trei străzi ale Buzăului, cele mai importante străzi din municipiul nostru. Se va lucra atât pe partea de trotuare, piste de biciclete și bineînțeles, strada care este foarte importantă. În evaluările făcute de ei, s-ar apropia, până la sfârșitul lunii septembrie, să finalizeze tot”, a declarat pentru șansanews.ro primarul Constantin Toma.

Se anunță lucrări de durată și, automat, aglomerație și nervi întinși la maxim ținând cont că pe segmentul pe care se lucrează ajung toți șoferii care vin dinspre Moldova și intră în oraș.  Nu doar șoferii aflați în trafic vor trebui să se înarmeze cu nervi de oțel în următoarele luni, ci și buzoienii care locuiesc în zonă. O bună parte din locurile în care își lăsau mașinile când ajungeau acasă vor fi desființate.

“Se vor pierde multe locuri de parcare, dar până în luna iunie vom termina și studiul privind parcările supraterane, vorbesc stânga-dreapta de Bulevardul Unirii, vorbesc de unsprezece puncte termice. De asemenea, suntem avansați cu parcarea subterană T-3, de aici dintre Parcul Sfinții Îngeri și McDonald’s. Sper ca până la sfârșitul anului să avem deja un câștigător pentru că în iulie o să facem prima rectificare, o să prindem și bani pentru a face primele parcări supraterane”.

Startul lucrărilor pe Unirii Nord a adus deja blocaje în zonă. Luni, la prânz, erau cozi de mașini pe distanțe semnificative de la rondul din zona centrelor comerciale, până aproape de Clubul Polițiștilor.