Actualitate Agricultura acum

(Video) Un altfel de vin. Licoarea de culoare rubinie este produsă la Unguriu

Un pahar de vin bun înnobilează o masă gustoasă, iar dacă vreți o băutură specială puteți înlocui vinul din struguri cu vinul din mure. O astfel de băutură artizanală se produce și în județul Buzău, mai exact în comuna Unguriu.  Este vorba despre L’Amur, un vin care face parte din produsele Slow Food Buzău, un concept ce reunește producătorii locali și vă propune o călătorie culinară în Ținutul Buzăului.

” L’Amur reprezintă un producător artizanal de vin de mure din comuna Unguriu, județul Buzău. Plantația de mure se întinde pe aproximativ 2 hectare din dealurile Buzăului. Fructele sunt culese cu grijă atunci când ajung la maturitate, astfel încât să ofere vinului dulceața și aroma inconfundabilă”.

Licoarea de culoare rubinie care poate fi servită alături de brânzeturi, un fel principal din carne roșie sau chiar deserturi.

”Vinul L’Amur este definit a fi un vin liniștit, demidulce, de culoare rubinie, având o alcoolemie de 12%. Culinar este recomandat să se alăture desertului, brânzeturilor sau unui fel principal din carne roșie”.

Potrivit dezvoltatorilor afacerii, vinul din mure de la Buzău „contopește esența fructelor de mur cu omul”.

 „L’Amur contopește esența fructelor de mur cu omul și tot ceea ce reprezintă el: suflet,iubire,viața, sănătate. Veți regăsi în el atât dulceața pe care o are mura ajunsă la maturitate, cât și aromele inconfundabile care o fac atât de plăcută. Concentrația alcoolică, ce se apropie de 12%, îl face sa fie foarte ușor de băut, iar postgustul prelung te îmbie la o alta mișcare a mâinii către pahar”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Liviu Crăciun, unul dintre dezvoltatorii afacerii.

Vinul va putea fi degustat și la “Piaţa Artizanilor” organizată de Comunitatea Slow Food în perioada 6-7 mai, pe drumul care duce spre Vulcanii Noroioși.