Actualitate

(VIDEO&FOTO) Protest în fața Primăriei Buzău. “Noi vrem parcări”, mesajul transmis de zeci de buzoieni autorităților locale

La o zi de la instituirea unor noi reguli pe Bulevardul Unirii, inclusiv interzicerea parcării pe această arteră, buzoienii s-au mobilizat și au mers cu jalba-n proțap la primărie. Marți după amiază, după ora 16:00, câteva zeci de persoane s-au strâns pe Platoul Dacia, în fața Palatului Comunal. Oamenii s-au mobilizat pe rețelele de socializare, încă de seara trecută. Buzoienii care locuiesc pe Bulevardul Unirii, care s-au trezit că nu mai au loc de parcare lângă bloc, au decis să iasă în stradă. S-au strâns inițial în zona ACR, de unde au plecat spre Primăria Buzău.

„Vrem parcare decentă” sau “Locuri de parcare, nu bătaie de joc” sunt câteva dintre mesajele pe care buzoienii le-au scris pe pancartele cu care au mers să protesteze. Ei speră să stea de vorbă cu autoritățile din Primăria Buzău, să le spună nemulțumirile lor legate de lipsa locurilor de parcare și să obțină răspunsuri.

Buzoienii sunt extrem de revoltați și spun că vor ieși în stradă până când li se va rezolva problema parcărilor.

Reprezentanții protestatarilor au mers în sediul primăriei, aici fiind invitați de reprezentanții instituției să meargă în audiență, în altă zi, la primarul municipiului. După circa o oră, buzoienii au plecat spre casele lor, cu intenția să repete acțiunea de astăzi.

Ulterior, într-o intervenție în direct în emisiunea Sens Direct, de la Focus TV, primarul Constantin Toma a precizat că au fost analizate toate variantele pentru amenajarea de noi parcări, însă numărul mașinilor din oraș este mult prea ridicat.

“Orice buzoian poate propune soluții. În acest moment, nu sunt. Avem 60 000 de mașini în Buzău, sunt 500 de oameni care azi noapte și-au găsit parcări. Pentru 500 de oameni nu pot suferi cei  59 500 de șoferi care sunt proprietarii celorlalte mașini. Cea mai mare stradă a Buzăului, Bulevardul Unirii, trebuie să rămână pentru circulație, nu pentru a fi cea mai mare parcare din Buzău. Am luat decizia de a avea mai puțină poluare în Buzău și trebuie să facem un oraș circulabil, nu se mai putea circula. S-a mers pe maxim posibil, și pe partea cu strada Arinului până la Viitorului, s-a ciupit cât s-a putut de mult de peste tot, inclusiv pe partea dreaptă cum mergi dinspre Primărie, s-a făcut tot ce s-a putut acolo și s-au reabilitat circa 2 500 de locuri de parcare. La fel și la Clubul Polițiștilor. Numai anul acesta s-au băgat 360 de miliarde de lei vechi în parcări în municipiul Buzău, realizându- se peste 1000 de parcări, mai precis 1 012 locuri.”

Autorul știrilor

Elena Petre

13 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

 • In sfârșit au realizat pe cine au votat…târziu oameni buni, târziu. Mai au puțin și o să vă interzică să mergeți cu mașina pe drumuri ,toate acestea după ce încasează taxe ,impozite , RCA,rovigneta, accize din combustibili. România o țară eșuată, Buzău inexistent pe harta autorităților,totul se reduce la interesele de grup ale politicienilor.

 • 360 miliarde lei vechi pentru 1012 locuri de parcare?????
  360???
  Bă,voi auziți ce inepții debitați?
  Ce aberație este asta?!

 • Mah cu ce tupeu minte acest om numit primar de noi
  Mai omule tu nu ai facut un loc de parcare si stii numai sa te plangi ca sunt 6000 de masini
  Ai distrus locuri de parcare !!!
  Iar cele cu care te lauzi doar le-ai amenajat atat nu ai facut un loc p parcare pt locuitorii orasului ai facut benzi speciale pt autobuze si cine stie ce prostie tot pt autobuze faci in locul poligonului .
  Numai te plangi sa dea dumnezeu la anu sa te vad luat de DNA pt toate smecheriile care leai facut si cu asa zis sistem inteligent care a redus timpiii la jumatate pe culoare verde este normal sa se faca asa ambuteiaje camd tu reduci timpiii sau pe prostii aia care iai pus acolo
  Un nesimntit esti mincinosule

 • Oameni fără nici o judecată, manipulați de partidul AUR.
  Te duci să faci circ degeaba, cred ca mai mult de jumătate din cei prezenți nu conduc mașina sau sunt șoferi de duminică.
  Vedeți-vă de ideile voastre comuniste, omul ăsta a vrut să facă ceva frumos din acest oraș și chiar a reușit. (Vedeți bulevardul unirii înzestrat cu thuja, platoul Dacia, crângul, parcul tineretului extindere)
  Ce vreți mă fraților să mai facă să fiți mulțumiți ?

  • Si sa intri de pe pod de la Maracineni pe o banda cand deja erau cozi uriase cand se circula pe doua benzi cum e?Trebuie sa fii tembel sa spui ca asta inseamna fuidizare.

 • Rușine Don Primarele, buzoieni ăștia te au votat acum 3 ani. Ce le oferi acum , parcare la ieșirea din Buzău. Rușine că s au pierdut atâtea locuri de parcare datorita unor sloganuri europene. Noi suntem cei care te am votat

 • Domnul primar nu lucreaza pentru buzoieni, ci pentru gloria lui. Vrea sa ramana in istorie cu constructii melagomane ca Ceausescu, fara sa tina cont de viata oamenilor. Se plange ca sunt prea multe masini in buzau, sa le reduca numai la doua, a lui si prefectului. In Pata Teatrului se va intampla la fel, ne va da pe noi locatarii afara si se va instala el cu primara lui. Noi sa ne parcam .asinele la marginea orazului dar ale primarii sa stationeze chiR langa institutie. El chiaf crede ca oamenii il vor vota la nesfarsi!

 • Unde scrie sa asigure Primăria parcări,doi nu înțelegeți ca orașul e sufocat de mașini trei mersul pe jos face tenul mai frumos ,patru când v-a rugat primarele sa se extindă orașul nu ați vrut,cinci rețeaua stradala e depășită de nr de mașini,deh romanul e tot roman nu respecta nimic ,dar totul sa ii fie pus la dispoziție, nea Costele tot înainte ca asta e viitorul unei vieți civilizate

  • Si daca se extindea orasul cu ce ajuta traficul de pe Unirii sau pe podul de la Maracineni? Dar unde scrie ca primaria trebuie sa-si bata joc de banul public?