Actualitate

VREME SCHIMBĂTOARE LA ÎNCEPUT DE APRILIE. Ploi și temperaturi scăzute, în week-end

De la zile cu soare și temperaturi chiar și de 20 de grade, trecem din nou la zile mohorâte și reci. Vremea se schimbă la finele acestei săptămâni. Treptat, ploile vor cădea în toate regiunile iar temperaturile vor deveni mai mici decât cele normale perioadei.

Meteorologii au emis o informare referitoare la instabilitate atmosferică, valabilă pentru întreaga țară timp de 24 de ore, începând din această seară, de la ora 21:00. Specialiștii ANM spun că ploile vor începe din această noapte, mai întâi în vestul țării. Apoi, în special mâine după amiază, ploile vor cuprinde întreaga regiune de sud est.

“Vor fi ploi mai ales sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice, în noaptea de joi spre vineri (01/02 aprilie) și în prima parte a zilei de vineri (02 aprilie) în Maramureș, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Banat și în Moldova, iar în cursul după-amiezii zilei de vineri (02 aprilie), în special în regiunile sud-estice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…25 l/mp, favorizând topirea parțială a stratului de zăpadă din zona montană. Izolat se va semnala grindină. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, mai ales în cursul zilei de vineri (02 aprilie), local și temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali, cu peste 70…80 km/h.”

 În aceste condiții, vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece la sfârșitul săptămânii în cea mai mare parte a țării. Temperaturile vor scădea chiar și cu 10 grade față de cele înregistrate zilele acestea.