SĂNĂTATE

ZECI DE BUZOIENI AU FOST LUAȚI LA ÎNTREBĂRI DE MEDICII DSP! Aproape 60 de persoane au fost trimise în izolare la domiciliu

Circa 100 de buzoieni din cei aproape 150 confirmați cu coronavirus și care fie au refuzat internarea, fie au fost externați la cerere, au fost reevaluați în ultimele 24 de ore de specialiștii Direcției de Sănătate Publică. Potrivit noii legi privind carantina și izolarea, un medic din cadrul DSP a luat legătura cu persoanele aflate pe lista celor confirmate COVID-19 de la începutul lunii iulie și până săptămâna aceasta, dar care nu au primit tratament specific în spital, profitând de lipsa unor reglementări legislative. O parte dintre aceștia depășiseră deja perioada de 14 zile considerată cu risc de răspândire a coronavirusului, în timp ce alții au fost plasați în izolare la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile de la confirmare. Vestea bună este că niciunul din cei 100 de buzoieni reevaluați nu a prezentat o alterare a stării de sănătate așa că nu a fost nevoie de noi internări.

“ Un medic de la DSP i-a sunat pe acești buzoieni, i-a întrebat care este starea lor de sănătate, dacă au urmat vreun tratament între timp, ce deplasări, ce contacte au avut. Ulterior s-a luat legătura și cu medicii de familie pentru că în perioada asta ei au fost monitorizați telefonic de medici. Procedura de reevaluare este în plină desfășurare dar până acum au fost emise 57 de decizii de izolare la domiciliu. Alte 15 persoane sunt în carantină la domiciliu. În cazul altor buzoieni, se fac noi analize pentru a se stabili dacă se impune internarea.”, a declarat la Focus Tv, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Buzău, Denisa Irimia.

Buzoienii aflați în izolare și carantină la domiciliu vor fi vizitați, în zilele următoare, de polițiști și reprezentanții DSP. Dacă vor fi prinși că încalcă măsurile dispuse de autorități, vor fi aspru sancționați.  Amenda, în astfel de cazuri, pornește de la 500 de lei și poate ajunge la 2.500 de lei. De asemenea, persoana care nu respectă regulile izolării și carantinei la domiciliu va fi transferată într-un centru de carantină pentru o perioadă de încă 14 zile de la momentul constatării nerespectării regulilor, urmând ca la finalul acestei perioade, persoana în cauză să achite contravaloarea cazării.
În total, în perioada 5-20 iulie, 115 persoane din județul Buzău, confirmate cu COVID-19, au refuzat internarea iar alte 27 au fost externate la cerere.

Autorul știrilor

Elena Petre

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Numai minciuni, in afara faptului ca lasa oamenii sa astepte cu zilele dupa rezultate si apoi ii izoleaza telefonic sau ii duc la spital, dupa ce au trecut simptomele, cand reusesc ei sa proceseze testele, altceva nu fac.
    Cei de la DSP se fac ca muncesc si se vaita ca nu mai fac fata si ei nu mai stiu cum sa se fofileze, ba chiar suna si unii pacienti declarati pozitivi sau contacti sa ii intrebe cand trebuie sa iasa din izolare.
    Saracii de ei, ii compatimesc, ar trebui sa fie mai bine platiti. Aici am fost doar sarcastic.

  • Daca citesti articolul asta, care contine probabil informatii in maniera in care au fost furnizate de DSP, tinzi sa crezi ca personalul acelei institutii munceste din rasputeri si ca au toata situatia sub control.
    Nici pe departe! Habar nu au de starea medicala a celor care nu sunt internati! Dupa mai bine de o saptamana de izolare, nu am fost sunat/contactat de nimeni de la DSP, nu mi-a fost prescrisa niciun fel de medicamentatie, desi am fost declarat pozitiv!
    In rest, numai de bine!