SĂNĂTATE Șansa de Berca Șansa de Nehoiu

(EXCLUSIV) ÎN CE COMUNE DIN BUZĂU NU E NICI UN CAZ DE CORONAVIRUS. Lista, AICI

După circa 5 luni de pandemie, județul Buzău a ajuns să numere 1066 de cazuri de coronavirus. Dacă la debutul crizei erau anumite localități în care erau semnalate îmbolnăviri, acum, cazurile sunt dispersate în aproape tot județul. Inclusiv zona Nehoiu, declarată la începutul pandemiei cea mai sigură din județ, are acum 9 persoane confirmate cu infecție cu coronavirus.

Potrivit celei mai recente centralizări a Direcției de Sănătate Publică Buzău, din totalul cazurilor de COVID-19 confirmate de la debutul pandemiei, în prezent sunt active 385. Cei mai mulți bolnavi se găsesc în municipiile din județ, respectiv 193 în Buzău și 47 la Râmnicu Sărat. Cazuri de coronavirus au apărut, în ultimele zile, și în alte zone ale județului, atât din zona de munte cât și de câmpie. Inclusiv Nehoiu, oraș considerat la debutul crizei sanitare cea mai sigură zonă din Buzău, în condițiile în care nu era nici măcar o suspiciune de contaminare, are acum bolnavi confirmați cu COVID-19. Sunt 9 cazuri pozitive, printre care și un deces. Și la Berca, Vernești, Ulmeni, Boldu și Țintești a ajuns coronavirusul, în fiecare comună fiind confirmate sub 10 cazuri.

În ceea ce privește cele 30 de decese înregistrate în rândul bolnavilor de COVID din Buzău, cele mai multe, 10, au fost în municipiul reședință de județ. În celelalte situații, este vorba despre persoane din Râmnic, Berca și Cernătești-câte două cazuri, dar și Mărăcineni, Smeeni și Amaru.

Pe de altă parte, locuitorii din 30 de comune ale Buzăului au fost, până acum, feriți de noul virus. Sunt 30 de comune în care nu a fost confirmată nicio îmbolnăvire. Pe listă se află Luciu, Bisoca, Scutelnici, Siriu dar și Cănești. În aceste comune, fie nu a apărut nicio suspiciune de boală, așa că nu a fost testată nicio persoană, fie au fost testați câte unu sau doi localnici, dar nu a fost confirmat niciun caz.

Autorul știrilor

Elena Petre

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Materialul la care faceți referire este, la fel ca multe alte materiale, documentat și redactat de reporterii șansanews.ro, preluat ulterior de alte site-uri locale, fără citarea sursei. Vă asigurăm că materialul este exclusiv, marca șansanews.ro. Sperăm să rămâneți cititorul nostru!