Actualitate

Zeci de persoane, blocate în Gara Buzău. La reluarea circulației pe calea ferată, trenurile aveau peste 100 de minute întârziere

A fost haos pe calea ferată în această dimineață. Zeci de persoane au rămas blocate în Gara Buzău mai bine două ore, cât a durat greva angajaților CFR. După reluarea circulației pe calea ferată, trenurile care ar fi trebuit să plece din Buzău aveau peste o sută de minute întârziere.

Greva de avertisment organizată în această dimineață de angajații CFR Infrastructură și CFR Marfă a început la ora 7. Orarul unui număr de nu mai puțin de 266 de trenuri a fost dat peste cap de greva ceferiștilor și sunt deja întârzieri importante. Printre cele mai mari întârzieri înregistrează și mai multe trenuri care ar fi trebuit să plece din Buzău cu destinația București sau Galați. După cum se vede în imagini, întârzierea acumulată depășește o sută de minute.


Lipsa contractului colectiv de muncă și salariile necorespunzătoare sunt cele care i-au determinat pe ceferiști să intre în grevă. Pe lista nemulțumirilor, angajații CFR au adăugat și lipsa investițiilor în infrastructura feroviară. Astăzi a fost o grevă de avertisment însă angajații CFR sunt hotărâți să declanșeze și grevă generală dacă nemulțumirile lor nu vor fi rezolvate.


Angajații CFR Călători nu au protestat, dar greva colegilor lor de la Infrastructură a afectat compania în egală măsură. CFR Călători a anunțat, de altfel, de câteva zile, că va returna banii pe biletele cumpărate, la cerere, tuturor celor care au pierdut trenul în această dimineață. Detalii aici.

Etichete