Actualitate POLITICĂ

A fost semnat încă un contract pentru A7. Lotul pe care vor începe lucrările

Azi a fost semnat încă un contract de execuție pentru un lot al autostrăzii A7 pe tronsonul Ploiești – Buzău. După ce săptămâna trecută a fost semnat primul contract, la Buzău, pentru lotul 2 Mizil – Pietroasele, azi a fost semnat și contractul pentru execuția lotului 1 Ploiești – Mizil. De data aceasta, semnarea contractului dintre Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere și asocierea ce va lucra pe acest lot, a avut loc la Palatul Victoria din Capitală, în prezența premierului Nicolae Ciucă, care este totodată și președintele Partidului Național Liberal.

”Este un moment care începe să devină uzual. Spun asta pentru că în urmă cu câteva zile a fost semnat primul contract pentru tronsonul Ploiești Buzău din proiectul autostrada Moldova. Este foarte important să asigurăm acest ritm de coerență în derularea întregului program pentru că obiectivul asumat este ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele pentru autostrada Moldova, un proiect așteptat de foarte mult timp de români”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Declarația integrală și momentul semnării contractului, AICI.

Lotul 1 Ploiești (Dumbrava) – Mizil are o lungime de 21 km, iar valoarea contractului este de 1,46 miliarde lei fără TVA. Finanțarea autostrăzii A7 de la Ploiești până la Pașcani este asigurată din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Autostrada A7 este un proiect asumat și susținut de Partidul Național Liberal, inclusiv de organizațiile din teritoriu. Printre cele mai implicate organizații, care au susținut toate demersurile legate de acest proiect este PNL Buzău care, prin parlamentarii săi,  a urmărit etapele și a semnalat problemele, atunci când au apărut. Detalii găsiți AICI.

De altfel, aceștia transmit că în continuare vor fi cu ochii pe proiect și vor urmări ca acesta să se deruleze în cele mai bune condiții.

”Semnarea noului contract reprezintă un moment de normalitate, în condițiile în care vorbim despre despre un termen asumat care a fost respectat. Până la sfârșitul anului ar trebui să fie semnate toate contractele, pentru toate loturile A7, până la Pașcani. Voi urmări în continuare ca termenele să fie respectate și voi semnala, ca și până acum, eventualele probleme, în încercarea de a le rezolva”, spune senatorul PNL Buzău Vlad Mircea Pufu, într-o postare pe Facebook.