Actualitate

Acțiune de amploare pe șoselele din Buzău. În câteva ore, zeci de șoferi au fost trași pe dreapta. Ce nereguli au descoperit oamenii legii

Un val de accidente cu urmări grave s-a înregistrat, în ultima perioadă, pe șoselele din județ, dar și din restul țării. Nu mai departe de miercuri, 23 septembrie, pe DN2E85, în Ialomița, 4 persoane și-au pierdut viața în urma unui accident cumplit. Pentru a pune stop acestui val de accidente, joi, polițiștii din Buzău au organizat o amplă acțiune de verificare a participanților la trafic. Au ieșit în număr mai mare pe șosele și au suplimentat numărul aparatelor radar.

“Pe raza județului Buzău se desfășoară o amplă activitate de verificare a autovehiculelor și testare a șoferilor, încercând să prevenim evenimentele rutiere”, a declarat cms. șef Silviu Dinu, de la IPJ Buzău.

După amiază, în intervalul orar 12.00-18.00, polițiștii rutieri au fost prezenți pe majoritatea drumurilor din județ, dar în special pe arterele cunoscute cu risc ridicat de producere a accidentelor. Au organizat o acțiune prin care au vrut să atragă atenția conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării tuturor regulilor în trafic. Le-au adus la cunoștință reguli de bază precum respectarea regimului legal de viteză, portul centurii de siguranță și interzicerea folosirii telefonului mobil la volan, reguli simple, dar care pot salva vieți.

La scurt timp de la demararea acțiunii, polițiștii au descoperit și primele nereguli. Fie șoferi care rulau cu viteză excesivă, fie conducători auto care se deplasau pe drumurile publice deși nu mai trecuseră de mult pe la un specialist pentru efectuarea Inspecției Tehnice Periodice.

Astfel de controale au fost în întreaga regiune. Au fost acțiuni organizate în sistem integrat pentru prevenirea accidentelor rutiere. Astfel, activități ample de control s-au desfășurat și în județele Prahova, Covasna, Ialomița și Brăila.