Actualitate

Apus tragic al unei stele a fotbalului buzoian. Drama îl urmărește și după moarte

Unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-a avut Buzăul, care a evoluat atât pentru Gloria, cât și pentru Steaua București, obținând rezultate remarcabile, s-a stins departe de orașul natal. Acum, familia se luptă să repatrieze trupul neînsuflețit, însă este o procedură destul de greoaie.

Gabriel Zahiu s-a născut pe 17 noiembrie 1956, la Buzău. A intrat pe terenul de fotbal atât sub culorile echipei din Crâng, cât și ca jucător al Stelei. La Gloria Buzău a jucat în perioada 1981-1985, iar la echipa din Ghencea a evoluat ca fundaș și mijlocaș, din 1975 până în 1981, perioadă în care a cucerit, alături de colegii săi, 2 campionate și două Cupe ale României. În urmă cu mai mulți ani, Gabriel Zahiu s-a mutat în Suedia. Se întorcea vara acasă, la Buzău, pentru a se întâlni cu familia și prietenii săi. Devenise o tradiție ca în sezonul cald să fie văzut la Buzău. Anul trecut, însă, Gabriel Zahiu nu a mai ajuns, ceea ce i-a pus pe prietenii săi pe gânduri. Abia recent au aflat cea mai tristă veste.

“El venea în fiecare vară în România, ne întâlneam, discutam, anul trecut nu a mai venit. Acest lucru ne-a dat de gândit, ce se întâmplă cu el. În urmă cu circa 2 luni am aflat vestea tristă, Gabi Zahiu a decedat departe de țară”, a declarat, pentru șansanews.ro, Constantin Mircea, fost prieten al marelui fotbalist.

Acum, rudele sale ar încerca să aducă în țară trupul neînsuflețit al fostului sportiv buzoian, care s-ar afla încă la morga unui spital din Suedia.

“Din informațiile pe care le am, se pare că familia încearcă să-l aducă în țară. Dar, el mai are doar o soră în vârstă, fără posibilități materiale, nu știu ce șanse ar avea. Are un nepot plecat în altă țară, nu știu care este situația sa, a plecat să câștige bani, să își poată întreține familia. În ultimă instanță, se pare că un unchi de-al lui ar încerca să îl aducă în țară, e destul de greu, avea cetățenie acolo, sunt proceduri care trebuie parcurse.”

Se pare că fostul fotbalist buzoian a decedat în data de 20 noiembrie 2023. De atunci, trupul neînsuflețit al lui Gabriel Zahiu s-ar afla la morga spitalului din Suedia, unde buzoianul ar fi decedat. Mai multe detalii în materialul publicat de jurnaliștii de la Libertatea.