Actualitate

Jogging-ul, sport extrem la Buzău! Nimeni nu se aștepta la o asemenea piedică!

Despre problema câinilor fără stăpân s-a tot scris. E deja o situație normală, chiar dacă nu e tocmai demnă de un oraș european. Totuși, zilnic buzoienii ajung la limita răbdării și cer autorităților să ia măsuri, pentru că sunt exasperați de numărul mare al maidanezilor de pe străzi.

Pe de altă parte, nici câinii care au stăpân nu le ușurează prea mult viața buzoienilor, dacă deținătorii nu au cei 7 ani de acasă. Concret, pe platforma Buzău City Report, sesizările curg pe tema lipsei de educație a celor care ies cu câinii la plimbare.

„Dacă esti înconjurat în timp ce alergi în Parcul Crâng de un grup de domni si doamne ce îsi scot cainii la plimbarea zilnică, evident fara lesă sau botniță , caini de talie mare, ce trebuie să faci?”, notează un buzoian pe platforma online.

Cei care iubesc atletismul spun că sunt îngrădiți și că le este teamă să mai alerge prin parcuri din cauza câinilor. Viteza cu care aceștia aleargă îi face pe câini să latre sau să devină agresivi, iar trași la răspundere sunt tot alergătorii, deși câinii cu stăpân nu au nici măcar botniță.

„Cum ne putem apara pasnic impotriva acestor domni si doamne? Oare prezența constanta a acestor proprietari de animale este un indicator pentru calitatea serviciului prestat de functionarii publici( gardianul public= functionar public din punct de vedere al dreptului penal)? Am mai scris despre imapctul acestor caini cu stapan asupra caprioarelor, nu s-a schimbat nimic. Daca gardienii publici sunt depasiti de ce nu-i ajuta orasul cu modificarea Hotărârii nr. 307 din data de 27 octombrie 2017? Să fie interzis accesul câinilor în parc!”

Ca o ironie, atleții buzoieni spun că vor ajunge să își pună ei lesă și botniță, să se protejeze de câinii existenți în parcuri.

„Să ne cumparam botnite si lese pentru că le deranjam cainii/le întrerupem conversatiile? Noi suntem cei agresivi?”

Etichete

Autorul știrilor

Ioana Carpen

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Ioana Carpen ce studii în domeniul jurnalismului ai absolvit? După modul în care încerci să dezinformezi, nu as spune că ai studiat prea mult!