Actualitate

BISERICA RIDICATĂ ÎN INCINTA BAZEI AERIENE BOBOC A FOST SFINȚITĂ! (Foto+video)

sursa : Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Momente speciale, duminică, la Baza Aeriană Boboc. Biserica în stil maramureșean, construită în ultimii 6 ani în incinta Bazei Aeriene, a fost sfințită. Slujba a fost oficiată chiar de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Slujba de sfințire a lăcașului de cult cu hramurile „Sfântul Prooroc Ilie” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” a adunat laolaltă oficialități militare, autorități locale și credincioși din zonă. A fost un eveniment care s-a desfășurat în condiții speciale, ținând cont de contextul epidemiologic.

Potrivit arhiepiscopiabzvn.ro, după sfințirea lăcașului de cult, preoții au săvârșit Sfânta Liturghie și un parastas pentru eroii aviatori, căzuți la datorie. La final, ÎPS Ciprian i-a conferit preotului militar Constantin Neagu rangul onorific de iconom stavrofor, în semn de apreciere pentru întreaga activitate depusă.

Biserica din incinta Bazei Aeriene Boboc a fost construită din lemn, în stil maramureșean, între anii 2014-2020, cu sprijinul cadrelor militare și a personalului civil din Baza Aeriană „Aurel Vlaicu” și Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”.