Actualitate POLITICĂ

“BULDOZERELE VOR PUTEA FI VĂZUTE PE AUTOSTRADA PLOIEȘTI-BUZĂU ÎN TOAMNA ANULUI VIITOR”. Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, și Vlad Mircea Pufu, cu detalii despre autostradă, la Focus Tv

În toamna anului viitor, primele utilaje vor începe să lucreze pentru construirea tronsonului Ploiești-Buzău din cadrul Autostrăzii A7. Buldozerele vor fi pe teren, dându-se startul uneia dintre cele mai importante lucrări de infrastructură rutieră din regiune și din țară. Declarația a fost făcută de ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, prezent în studioul Focus TV. Alături de ministrul Ion Ștefan s-a aflat și candidatul PNL Buzău la Senat, Vlad Mircea Pufu, la rândul său implicat în proiectul autostrăzii ce va face legătura dintre Buzău și Moldova.  În urmă cu circa două săptămâni, Vlad Mircea Pufu a venit cu vestea cea mare pentru buzoieni și vrânceni. Cele două județe vor fi legate nu printr-un drum expres, ci printr-o autostradă.  Ceea ce înseamnă o serie de beneficii, punctate la Focus Tv de candidatul PNL la Senat, Vlad Mircea Pufu.

De asemenea, a spus Vlad Mircea Pufu, construirea unei autostrăzi va genera o dezvoltare economică importantă a Munteniei și a Moldovei, prin atragerea de investitori, și, implicit, va duce la reducerea tuturor decalajelor dintre această zonă a țării și Transilvania. Vestea bună este că se lucrează intens pentru acest proiect care capătă contur de la o săptămână la alta. Așa cum anunța zilele trecute Vlad Mircea Pufu, pentru tronsonul Ploiești-Buzău, luna viitoare, vor fi gata proiectul tehnic și caietul de sarcini. Astfel, a subliniat și ministrul Ion Ștefan, după această etapă licitația pentru segmentul Ploiești-Buzău va putea fi realizată curând, astfel încât anul viitor să înceapă lucrările efective.

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a avansat și un termen pentru demararea lucrărilor. Cel târziu în toamna anului viitor, utilajele vor fi scoase pe teren și vor efectua primele lucrări la autostrada care va lega Buzăul de Vrancea. Ministrul PNL, Ion Ștefan, și-a pus la bătaie cariera politică, intr-un pariu care arată că, dacă la finele anului 2024 autostrada A7 nu va fi gata până la Focsani, politicianul va renunța la această activitate.

Amănunte despre proiectul Autostrăzii A7 și AICI.