Actualitate SPORT

CÂND VA FI GATA STADIONUL DE ATLETISM! Cum se va face accesul

Lucrările la stadionul de atletism au intrat în linie dreaptă, așa că iubitorii de atletism, amatori sau profesionişti, ar putea face prima alergare pe o pistă sintetică de cea mai bună calitate, unică în România, în aproape o lună. Este termenul de inaugurare al obiectivul lansat de viceprimarul Ionuț Apostu, luni seara, în emisiunea Focus News.

”Suntem pe ultima sută de metri cu lucrările.  Așa că săptămâna viitoare așteptăm și consultantul german, cel care supervizează toate lucrările. Acest stadion va fi acredidat în categoria 4 a Federației Internaționale de Atletism și pentru această acreditare am avut nevoie să încheim un contract cu un consultant german care să supervizeze fiecare etapă din derularea acestui proiect și să fie prezent la trasarea acelor culoare de alergare. Acolo toleranța este 0 pentru că un milimetru eroare la trasarea acelui culoar la o competiție internațională înseamnă un avantaj nesperat pentu acel atlet, motiv pentru care acea trasare este o operațiune foarte exactă și va fi făcută sub supravegherea dumnealui. Sperăm că săptămâna viitoare să începem instalarea nocturnei. Nu vă pot da un termen acum,dar sper în scurt timp să îi putem da drumul. Posibil la sfârșitul acestei luni începutul lunii octombrie va fi deschis publicului larg”, a precizat la Focus News, Ionuț Apostu.

Odată reabilitat, stadionul de atletism de la Buzău va deveni cea mai modernă bază sportivă de acest gen din țară.

”La Buzău ia naştere în acest moment o bază sportivă dedicată exclusiv atletismului. Este o premieră pentru realizările în domeniul construcţiilor de structuri dedicate sportului, din ultimii ani. La Buzău nu numai că vom avea o nouă pistă cu 8 culoare, realizată după standardele World Athletics şi certificată IAAF, ci ne vom bucura şi de o linie dreaptă cu 9 culoare, unică în România!, anunţau în iunie, în urma vizitei la Buzău, Federaţia Română de Atletism pe pagina sa de internet.


Accesul gratuit, dar pe baza unei legitimații

După inaugurare, accesul va fi liber pentru toți iubitorii de mișcare în aer liber. Totuși, autoritățile locale vor impune acolo o serie de reguli. În primul rând, accesul se va face în baza unei legimații, iar cei care vor alerga pe stadion vor fi obligați să poate un echipament corespunzător.

”Da, va fi deschis pentru public. Probabil săptămâna viitoare va fi lansat în dezbatere publică și regulamentul de acces pentru că trebuie să știe toți buzoieni că accesul pe acest stadion se va face pe baza unui regulament. Accesul va fi gratuit doar ca toți cei care doresc să aibă acces pe stadion, propunem să primească o legitimație de acces astfel încât să avem o evidență clară a celor care intră pe stadion și vor mai fi multe alte chestiuni ce țin de echipamentul adecvat pentru accesul pe stadion. E o investiție destul de mare, va găzdui competiții internaționale. Trebuie să avem grijă de această investiție și nu vom permite consumul de băuturi alcoolice, fumatul în incintă, accesul cu animale. Sunt mai multe reguli la care lucrăm în aceste zile și le vom lansa în dezbatere publică astfel încât cei care sunt dornici de mișcare să își spună părerea și să face, un regulament foarte clar”, a mai spus viceprimarul municipiului Buzău.


Lucrările la stadionul de la Buzău au început în această primăvară. De asemenea, la rândul lor, reprezentanții Asociaţiei Judeţeane de Atletism Buzău fac deja pregătiri pentru înfiinţarea unei comisii de arbitri şi pentru cooptarea în echipă a unor tehnicieni care să fie instruiţi în menţinerea cronometrajului electronic.