Actualitate

Ce arată primele cercetări în cazul accidentului preotului din Maxenu. Șeful Poliției Rutiere: “Urmările puteau fi dintre cele mai grave”

Primele cercetări efectuate în cazul accidentului de sâmbătă după amiază, în urma căruia preotul și dascălul din Maxenu au fost răniți, arată că totul s-ar fi produs pe fondul vitezei excesive. Accidentul a avut loc într-o zonă în care frecvent au loc astfel de evenimente, din aceeași cauză: viteza.

Sâmbătă, mașina condusă de preot ar fi rulat cu viteză prea mare, neadaptată sectorului de drum. Mai exact, o curbă în care șoferul nu a mai putut stăpâni vehiculul, ceea ce a dus la impactul cu copacul de pe margine.

“Accidentul s-a produs pe DJ 203 D, cei doi veneau spre municipiul Buzău. Se pare că în curbă nu au adaptat viteza la acel viraj, sau poate alte preocupări pe care le-au avut în interiorul habitaclului, ceea ce a dus la pierderea controlului direcției de deplasare, părăsirea carosabilului și coliziunea cu copacul marginal. În acea zonă au mai avut loc accidente de-a lungul anilor, tocmai pe aceste cauze”, a declarat, la Focus Tv, cms. șef Silviu Dinu, șeful Poliției Rutiere Buzău.

Polițiștii spun, însă, că am fi putut asista la o adevărată tragedie. Norocul celor doi buzoieni a fost că în momentul în care mașina  a fost scăpată de sub control nu a întâlnit în cale un alt vehicul, pentru că altfel, bilanțul ar fi fost cu totul altul.

“Important este că nu a fost o altă coliziune cu un alt autovehicul, pentru că altfel urmările erau mult mai grave. Leziunea suferită de tânărul preot poate fi remontabilă în viitorul apropiat dar e o suferință care va presupune recuperare pe o perioadă lungă de timp.”

Detalii despre starea preotului și dascălului, AICI.

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Îmi place că nici măcar nu se aduce vorba despre o eventuală concentrație a „sfântei împărtășanii” de prin venele preotului.