Actualitate

Ce se întâmplă cu majoritatea școlilor din județ de săptămâna viitoare. Sunt ultimele vești de la Inspectoratul Școlar

 Noile directive de la București ca școlile să fie deschise în toate localitățile cu rată de îmbolnăvire sub 3, indiferent câți profesori sunt vaccinați, dar și decizia unora dintre cadrele didactice de a se imuniza, fac ca săptămâna viitoare aproape 85 la sută dintre unitățile de învățământ să se deschidă iar cursurile să se desfășoare față în față.

Practic, din 472 de unități de învățământ câte sunt în Buzău, mai rămân în online doar 75, săptămâna viitoare.

„Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății a suferit modificări iar copiii pot fi prezenți cu prezență fizică și în unitățile de învățământ unde rata de vaccinare este sub 60%, dar rata de incidență este de sub 3 la mie. Acest lucru, pe lângă creșterea procentului de personal vaccinat în unitățile de învățământ, a condus la creșterea procentului de activități didactice cu prezență fizică în județul Buzău la 84%. Mai avem 16 procente de școli în on-line în tot județul. Mai exact, din 472 de unități din județ, 75 sunt în on-line, dintre care 2 din motive de infrastructură, 73 sunt în on-line pentru că au procentul de vaccinare mai mic de 60% și sunt din localități unde rata de incidență este peste 3 la mie”, a declarat inspectorul general al ISJ Buzău, Ionel Meiroșu.

Asta înseamnă că de săptămâna viitoare, circa 54 de mii de elevi vor fi prezenți în clase în timp ce în online rămân circa 7300.

„Pe municipiul Buzău, în scenariul 1, cu prezență fizică avem 87% din unități. Avem cele 2 unități care sunt în on-line din motive de infrastructură, reprezintă 3%, iar restul de 10% sunt on-line. Ca exemple, avem GPN nr. 5 și școlile „Ion Creangă și „Kogâlniceanu”. De asemenea, în Râmnicu Sărat, avem cu prezență fizică majoritatea unităților, reprezentând cam 6400 de elevi și în scenariul 2 on-line avem 665 de elevi, care sunt de la Școala „Ilie Pavel” de la GPP „Mugurașii” și GPN Nr. 9”, a mai declarat șeful ISJ Buzău, Ionel Meiroșu.