Actualitate

Povestea unui tânăr care a reușit să devină OM de unul singur, după ce mama i-a fost ucisă iar tatăl a ajuns la închisoare. Teo lucrează la SMURD iar în timpul liber ajută oamenii aflați la necaz

Un tânăr din județul Buzău demonstrează că puterea de caracter, credința și bunătatea sunt mai presus de orice, iar cu ajutorul lor poți trece peste obstacole greu de imaginat.

Sursa-Kanal D

Teodor Ciont, sau Teo cum îi spun prietenii, și-a luat viața în propriile mâini și a ajuns să fie un adevărat exemplu pentru noi, chiar dacă în urmă cu 2 ani a trecut prin cumpăna vieții sale.

În 2019, Buzăul a fost șocat de o crimă teribilă, care a avut loc în comuna Luciu. Atunci, un bărbat și-a omorât soția, o femeie de 56 de ani care era îngrijitoare la școala din sat. Întoarsă de la muncă, femeia s-a apucat de treburile gospodărești, dar un conflict neașteptat în familie i-a adus sfârșitul. Cei doi, soț și soție, erau părinții lui Teo.

Au trecut doi ani de când a rămas singur pe lume, pentru că mama sa a ajuns în mormânt, iar tatăl în închisoare.  Dar Teo a reușit să-și ia viața în mâini, iar Dumnezeu este singurul care i-a ghidat pașii, cu ajutorul părintelui Milea, care l-a îndrumat spre Școala Postliceală Sanitară „Sfântul Nectarie” și spre voluntariatul în domeniul medical.

„I-am fost și diriginte și duhovnic și prieten. Este un elev sârguincios și iubea activitățile extrașcolare încă din anul întâi, tabere de copii, cămine de bătrâni, era peste tot. El dădea din puținul lui, e foarte darnic, deși vine dintr-o familie modestă, ce avea, dădea altora, de aceea îl simpatizez și i-am zis că este bun să se jertfească pentru oameni. El s-a îndrăgostit de medicină și face performanță, eu mă bucur enorm pentru el și îl încurajez. El a depășit momentul greu, iar tatăl lui rămâne tată pentru el, și pentru acest lucru îl admir. El poate face simultan și preoție și poate salva și vieți, eu așa îl văd, pentru asta e făcut”, a declarat președintele Fundației „Sfântul Sava” Buzău, Părintele Mihail Milea.


Acum, Teo este subofițer operativ principal la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, iar la bază este pompier paramedic Smurd. A terminat Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, dorindu-și să ajungă preot, dar după evenimentul nefericit, a rămas fără resurse financiare, așa că a trebuit să se reorienteze către un alt domeniu unde putea ajuta oamenii.

A ales Medicina, deoarece spune el, „Dumnezeu lucrează prin mâinile noastre, pentru că oamenii nu pot face minuni”. Cazurile impresionante la care  a participat și viețile pe care el le-a salvat nu mai pot fi numărate pentru că sunt deja prea multe.

Teo spune că Religia nu funcționează fără Medicină și că Medicina nu funcționează fără Religie. Mereu face totul ca să-i salveze pe oamenii care au nevoie de ajutor și de multe ori îi simte prezența mamei aproape. Nicio clipă nu și-a urât tatăl pentru ceea ce a făcut, chiar dacă pentru mulți poate fi greu de înțeles.

Nu-și petrece timpul doar la Smurd, deși acolo lucrează enorm, ci continuă să ajute biserica la Buzău și folosește o aplicație care îi indică unde sunt oameni aflați în situații de risc major, care au nevoie de personal medical de specialitate. Prin aplicația „Există un erou în fiecare dintre voi”, Teo ajunge la oamenii care au nevoie de el, fără să ceară nimic în schimb.

Teodor este un model de viață pentru tânăra generație, este un erou pentru colegii săi de la SMURD, iar toată lumea are pentru el doar cuvinte de laudă.
Pentru Teo, adevăratul erou e însă mama lui, despre care spune că e îngerul său din Cer, care nu l-a părăsit și îl ajută să fie un om bun, așa cum ea l-a crescut.