Actualitate

CLOPOTNIȚA UNEI BISERICI, LOVITĂ DE TRĂSNET ÎN AJUN DE SFÂNTUL ILIE (FOTO)

A fost panică, duminică seară, printre localnicii din satul Bădeni, comuna Breaza. Clopotnița bisericii din sat s-a aprins din cauza unui fulger și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a stinge flăcările iscate din cer.

Incendiul a fost semnalat după ora 20.00. La fața locului, s-au deplasat 2 echipaje de pompieri care au localizat incendiul și l-au lichidat, focul afectând acoperișul.  

Din fericire, flăcările nu s-au extins și la biserică, întrucât clopotnița se afla la intrarea în curtea locașului de cult, la distanță de biserică. În urma verificărilor s-a stabilit că incendiul a fost cauzat de un fulger, chiar în ajun de Sfântul Ilie.

Pentru că luni, 20 iulie, e Sfântul Ilie iar enoriașii vin la biserică să se roage în mare zi de sărbătoare creștină, pompierii au dat directivă autorităților locale să balizeze zona clopotniței și să ia toate măsurile  pentru ca localnicii să nu fie în pericol atunci când vin la slujbă, existând chiar riscul de cădere a clopotului.

”Ca și măsură compensatorie, s-a stabilit cu autoritățile locale balizarea și interzicerea trecerii cetățenilor astfel încât elemente de construcție afectate de incendiu să nu se desprindă și, în cădere, să pună în pericol viața participanților la slujbă”  a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, sublocotent Vasile Prahoveanu.

Sfântul Ilie este celebrat de creştini pe 20 iulie ca profet, mare făcător de minuni şi aducător de ploi în vreme de secetă, iar ca divinitate populară a Soarelui şi a focului, sfântul provoacă tunete şi trăsnete, leagă şi dezleagă ploile şi hotărăşte unde şi când să bată grindina.