Actualitate

Concurs cu repetiție în școlile din Buzău. Care sunt unitățile care își caută directorul

Zeci de școli și grădinițe din județ au rămas fără director sau director adjunct, după ce nimeni nu a câștigat concursul pe posturi, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Buzău în toamna anului trecut. Au fost și câteva cazuri punctuale în care nimeni nu s-a arătat interesat să concureze pentru postul de director de școală.

În aceste condiții, Inspectoratul Școlar organizează un nou concurs, al doilea, pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct care au rămas vacante. Sunt 56 de posturi libere, din care 38 vizează funcția de director, iar 18 sunt pentru director adjunct.

„Concursul de acum este organizat pentru posturile de director și director adjunct rămase vacante în urma concursului din decembrie 2021. Ca unități unde se desfășoară acest concurs, adică unitățile de învățământ la care funcțiile de director și director adjunct sunt ocupate prin detașare în interesul învățământului, avem un total de 56 de unități, 38 dintre acestea au vacantă funcția de director, iar 18 au vacantă funcția de director adjunct.” a declarat inspectorul general al IȘJ Buzău, Ionel Meiroșu.

Școli importante din municipiul Buzău, precum Școala Generală Nr. 11, Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaș Soter” și Seminarul Teologic Buzău „Chesarie Episcopul” nu au în prezent director cu acte în regulă, în timp ce Liceul de Arte „Margareta Sterian”, Colegiul Național Pedagogic și Școala Generală Nr. 1 au posturile de director adjunct vacante.

Lista completă poate fi vizualizată AICI.

Cei interesați să conducă o instituție de învățământ își pot depune dosarul până pe data de 25 ianuarie. Pe 18 februarie, candidații ale căror dosare sunt acceptate vor susține proba scrisă. Ultima probă, interviul, va avea loc în perioada 16-25 martie, iar pe 4 aprilie se vor afișa rezultatele finale.

„Avem următorul calendar de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ. Astăzi, 18 ianuarie, avem anunțarea concursului și publicarea funcțiilor vacante pentru care se organizează acest concurs, acele unități unde directorii sunt numiți prin detașare. Intervalul 19-25 ianuarie, se depun dosarele de înscriere pentru proba scrisă, dosare care se depun pe platforma informatică, așa cum s-a desfășurat și la prima etapă a concursului. 26-28 ianuarie este perioada de evaluare a dosarelor de înscriere, 31 ianuarie este afișarea listei candidaților admiși la evaluarea dosarelor. Pe 1 februarie, depunerea solicitării de analiză și remedierea eventualelor erori, pentru că am avut această situație și la concursul anterior. 2-3 februarie, remedierea erorilor de la etapa de înscriere și 4 februarie, afișarea listei candidaților admiși la evaluarea dosarelor, listă finală. Urmează apoi 18 februarie, desfășurarea probei scrise. Pentru că este tot grilă, așa cum a fost și la etapa anterioară, pe 18 va fi și afișarea rezultatelor la proba scrisă, 48 de ore pentru depunerea contestațiilor. 21-22 februarie, soluționarea contestațiilor pentru proba scrisă și 16-25 martie, desfășurarea probei de interviu. 29 martie, afișarea rezultatelor finale, iar emiterea deciziilor este pentru 4 aprilie, începând cu 18 aprilie.”

Sursa: IȘJ Buzău