Actualitate

Conducerea ANAF, prima reacție după ancheta demarată de DNA la Fiscul buzoian. Ce măsuri au fost luate împotriva finanțiștilor cercetați penal

Conducerea Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi vine cu primele precizări după ce procurorii DNA-Structura Centrală au demarat o anchetă la nivelul Fiscului buzoian, un șef serviciu și 5 funcționari fiind puși sub urmărire penală.

Pentru prima dată de la demararea anchetei, conducerea Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, în subordinea căreia se află Direcția de Finanțe Buzău, reacționează. Printr-un comunicat de presă, oficialii instituției arată că “A.N.A.F. respinge ferm abaterile de la conduită şi lipsa de integritate”.  Totodată, conducerea Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi anunță că au fost luate deja măsuri cu privire la angajații Fiscului buzoian, vizați de ancheta procurorilor anticorupție.

Redăm mai jos comunicatul integral al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi:

“Conducerea Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi susţine demersurile organelor de aplicare a legii şi asigură implementarea tuturor măsurilor necesare prevenirii şi combaterii oricăror abateri de la regulile de conduită și de la prevederile legale în vigoare. În acest sens, referitor la funcţionarii publici din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Buzău, faţă de care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 01 februarie 2022, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Ø Unul dintre acești funcționari a solicitat încetarea raporturilor de serviciu,

Ø În privința celorlalți funcționari, au fost luate măsurile stabilite prin ordonanțele procurorilor, în sensul mutării temporare a acestora în cadrul altor structuri pentru a nu desfășura activitatea în exercitarea căreia au săvârșit fapta, în conformitate cu prevederile art. 501 din O.U.G. nr. 57/ 2019 privind Codul administrativ.

Totodată, vom acorda tot suportul legal organelor de aplicare a legii, în măsura în care acest fapt va fi solicitat. Reafirmăm hotărârea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală de a menţine un grad ridicat de încredere şi de respectare a standardelor de integritate şi corectitudine asumate.”

Reamintim, procurorii DNA au descins zilele trecute la Direcția de Finanțe Buzău, dar și la alte adrese din județ.
Șeful Serviciului de Inspecție Fiscală Persoane Juridice și alte 5 angajate ale Fiscului au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile. De asemenea, aproape 30 de oameni de afaceri sunt cercetați în acest caz.

Detalii AICI și AICI.